Logo Brico Cross

15/10/2016: Kruibeke: Berre Hermans boekt eerste zege bij nieuwelingen

Kruibeke: Berre Hermans boekt eerste zege bij nieuwelingen

De wedstrijd voor nieuwelingen in Kruibeke leverde een leuk duel op tussen Berre Hermans en de Britse kampioen Ben Tulett. Pas in de slotronde kon Hermans zijn concurrent afschudden om zo zijn eerste zege van het seizoen te boeken.

Hermans en Tulett namen al meteen in de eerste van vier ronden het heft in handen. Lennert Belmans en Jenno Berckmoes konden de schade aanvankelijk nog beperken, maar gaandeweg zagen ze de kloof met de eerste twee toch duidelijk groeien. De achtervolgers kregen even later zelfs het gezelschap van Yorben Lauryssen, maar de strijd om de zege zouden ze niet meer op de eerste rij beleven. In de slotronde nam Hermans nog duidelijk afstand van zijn Britse concurrent. In de strijd om de derde plaats bleek Lauryssen de sterkste.

“Al eerder gevoeld dat ik iets sterker was”

“Ik had de voorgaande ronden al gevoeld dat ik op de meer lastige stroken net iets sterker was dan Ben”, begon Hermans (Acrog-Balen BC) uit het Antwerpse Vlimmeren zijn verhaal. “Toen hij in de slotronde op een helling net niet tot boven kon rijden en ik wel, sloeg ik een eerste kloofje. Ik ben dan even vol doorgegaan en kon mijn voorsprong uitbouwen. Meteen wist ik dat het binnen was. Dit is mijn eerste zege van het seizoen. De voorbije weken mocht ik nog niet op de eerste rij starten. Door twee crossen per weekend af te werken heb ik nu voldoende punten verzameld om wel vooraan te mogen staan bij de start. Vanaf nu zal ik me dan ook beperken tot één wedstrijd per weekend.”

Foto's: © Photopress.be / Tekst: Filip De Greef



PARTNERS

Beko
Prik & Tik
Mercedes
Brico
VTM
Pauwels
Jupiler
HLN