Logo Brico Cross

15/10/2016: Kruibeke: Brit Thomas Pidcock degradeert concurrentie

Kruibeke: Brit Thomas Pidcock degradeert concurrentie

Thomas Pidcock, mocht de naam u vreemd klinken, onthoud hem vanaf nu. In Kruibeke maakte de Britse junior brandhout van de tegenstand. Het volledige podium kleurde trouwens internationaal.
Na een rondje duldde de talentvolle Brit nog het gezelschap van een vijftal andere. Al was daar een reden voor, zo bleek na afloop. "Tijdens de eerste passage door de materiaalpost was ik ten val gekomen. Dat remde me even af. Maar ik nam snel mijn plaats terug in."

Amper een halve ronde later reed Pidcock al in zijn eentje rond. Arno Debeir, de Fransman Antoine Benoist en Daniel Tulett, ook al een Brit, volgden op korte afstand. Nog verderop vormde zich een groepje met Maxim Dewulf, Vince Van Den Eynde, Andres Verdonck, Joren Thys, Clément Horny, Jonas Smet en Maxim Van Gils.

"Internationaal podium"

De wedstrijd lag vrij snel in zijn beslissende plooi. Op Pidcock stond geen maat. Tien seconden werden er twintig, twintig liepen al even snel op tot dertig en meer. "Het liep inderdaad vlotjes", trapte de winnaar van de wereldbekermanche van vorige winter in Hoogerheide een open deur in. "Ik had al snel door dat dit een makkelijke zege zou worden."

Achter hem was het een stuk boeiender. Iets na halfkoers deed Pidcocks landgenoot Tulett een gooi naar de tweede plaats, maar in de slotfase werd hij nog geremonteerd door de Fransman Benoist. Zo kregen we in de Kruibeekse juniorencross zowaar een compleet internationaal podium. Arno Debeir werd vierde, Maxim Van Gils maakte na een spannend spurtje met Vincen Van Den Eynde de top vijf vol.

"Mijn doelen? EK en WK"

Maar ondertussen had Pidcock zich al opgefrist, klaar voor de podiumceremonie. "Dit is mijn tweede zege", vertelde hij. "De eerste behaald ik in eigen land. Maar je zal mij deze winter ongetwijfeld ook een paar keer in België zien rondfietsen. Morgen trouwens al, in de Kuil van Zonhoven. Maar mijn echte doelen liggen iets verder op het seizoen. Ik heb mijn zinnen gezet op zowel EK als WK."

Bon, geen valse bescheidenheid dus bij de jongeman. En gelijk heeft hij. Wie hem in Kruibeke aan het werk zag, beseft dat de concurrentie uit goeden huize zal moeten komen om hem eind oktober in Pontchateau van de Europese titel te houden

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico DickPARTNERS

Prik & Tik
Pauwels
Mercedes
Jupiler
HLN
Brico
VTM
Beko