Logo Brico Cross

15/10/2016: Kruibeke: Jolien Verschueren pakt uit met lange solo

Kruibeke: Jolien Verschueren pakt uit met lange solo

Jolien Verschueren heeft haar eerste grote zege van het seizoen beet. Ze won wel al een kleine cross in Izegem, nu pakte ze in Kruibeke uit met een lange solo. Maud Kaptheijns versloeg Ellen Van Loy in de strijd om plaats twee.

Verschueren nam een voor haar doen aanvaardbare start en kon in de loop van de aanvangsronde aansluiten bij een omvangrijke kopgroep met verder Van Loy, Kaptheijns, Loes Sels, Joyce Vanderbeken, Alicia Franck, Karen Verhestraeten en Kaitlin Antonneau. Van Loy leek het heft in handen te willen nemen, maar in de tweede van zes ronden nam Verschueren gezwind over. Ze moest even vechten om een handvol seconden voorsprong bij mekaar te krijgen, maar daarna groeide het verschil snel.

Terwijl Verschueren steeds meer afstand nam, waren het bij de achtervolgers Van Loy en Kaptheijns die de rest op achterstand zetten. Toen Sels in de slotronde bijna aansluiting kreeg, versnelde Kaptheijns en Van Loy bleek niet meer bij machte om te reageren. Zij moest dan ook genoegen nemen met de derde plaats.

Verschueren: “Goede gevoel is stilaan terug”

“Ik heb even moeten wachten op deze eerste grote overwinning”, zei Verschueren, ook vorig jaar al de beste in Kruibeke. “Mijn seizoenstart was niet goed. Mijn starts waren vaak slecht en het nieuwe materiaal zorgde voor wat aanpassingsproblemen. Stilaan keert het goede gevoel op dat vlak terug, al had ik ook vandaag een keer veel geluk. Even dreigde mijn achterderailleur in het wiel te slaan, maar gelukkig gebeurde dat niet."

"Ik ben echt blij met deze zege en zeker de manier waarop. Ik heb afgelopen zomer keihard gewerkt om op technisch vlak vooruitgang te boeken en het was toch wel frustrerend dat ik die progressie nog niet echt had kunnen tonen. Morgen in Zonhoven wordt het een totaal andere wedstrijd. Het vele zand is niet echt in mijn voordeel, al hoop ik ook op die ondergrond mijn vooruitgang te kunnen tonen.”

Kaptheijns: “Tempo van Jolien was te hoog gegrepen”

Maud Kaptheijns erkende dat met Verschueren de sterkste had gewonnen. “Ik probeerde wel even om haar te volgen, maar dat tempo was duidelijk te hoog gegrepen. Zelfs Van Loy volgen was niet altijd evident. Naar het einde toe zag ik dat Sels naderde en om te vermijden dat zij en Van Loy het ploegspel zouden kunnen spelen, heb ik zelf een versnelling geplaatst. Het leverde me een mooie tweede plaats op. Daar ben ik heel blij mee en het bewijst dat mijn vormpeil goed is. Het weekend van Neerpelt en Gieten was ik heel slecht, in Ronse was het gevoel weer beter, vandaag volgde de definitieve bevestiging.”

Foto’s: © Photopress.be / Tekst: Filip De GreefPARTNERS

Prik & Tik
Beko
VTM
HLN
Brico
Jupiler
Pauwels
Mercedes