Logo Brico Cross

30/12/2016: Bisnummer voor wereldkampioene Thalita de Jong

Bisnummer voor wereldkampioene Thalita de Jong

Thalita de Jong volgde zichzelf op het palmares van de Brico Cross in Bredene op. De Nederlandse wereldkampioene haalde het in haar laatste wedstrijd voor Rabobank voor het Belgische duo Ellen Van Loy en Jolien Verschueren.

De belangrijkste kanshebsters voor de zege in Bredene, Thalita de Jong en Ellen Van Loy, konden al in de beginfase afscheid nemen van de rest van het pak. Dat Alicia Franck aanvankelijk volgde op korte afstand was wel verrassend, want de Oost-Vlaamse van Marlux - Napoleon Games bleef een maand uit competitie door een knieprobleem. Met de ronde zag Franck de twee leidsters echter kleiner en kleiner worden. Voorin viel de beslissing in de voorlaatste ronde, waarin Van Loy een foutje maakte in het zand. Het gaatje dat ze toen moest toestaan op de wereldkampioene, kreeg ze nadien niet meer gedicht.

Plaatsen 1 en 2 lagen vast, in de strijd voor de derde plek ging Jolien Verschueren in extremis nog over Franck. En zo werd De Jong in haar laatste wedstrijd in dienst van Rabobank bovenop het podium omringd door twee vrouwen van Telenet - Fidea. “Fantastisch dat ik zo kan afsluiten na vijf jaar Rabobank”, glunderde De Jong.

"De weg blijft mijn hoofddoel"

“Ik ben de ploeg en de sponsors dankbaar voor de mooie jaren. Dankzij hen heb ik de kans gehad veel mooie wedstrijden te rijden. In 2017 rijd ik voor Lares - Waowdeals, een Belgische ploeg waarin de weg nog steeds mijn hoofddoel is. Leuk dat ik hier in Bredene net als in 2015 kan winnen. Vorig jaar was dit de periode waarin het met de week beter ging als veldrijdster. Intussen rijd ik in de regenboogtrui, maar ik heb wel altijd geprobeerd om mezelf te blijven.” Ellen Van Loy blijft zoeken naar haar eerste belangrijke overwinning van het seizoen.

“Maar daar fixeer ik me niet op. Regelmaat vind ik belangrijker”, aldus Van Loy. “Ik voel me nog niet helemaal honderd procent nadat ik wat ziek ben geweest. Ik ben nog niet helemaal fris, en dan voel je dat je nog iets tekort komt. Dat bleek ook gisteren in Loenhout. Vandaag maakte mijn fout in de zandbak het verschil. Thalita liep waar ik altijd reed, maar in die voorlaatste ronde moest ik afstappen door mijn foutje.”

Jolien Verschueren was naar eigen zeggen heel blij dat ze na een tijd nog eens het podium op mocht: “Het bolde de voorbije weken niet zoals het moest. Ik blijf maar sukkelen met de rug, en ik hol van osteopaat naar kinesist. Vandaag was het nog steeds niet super, maar ik voelde wel al beterschap.”

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Simon LamonPARTNERS

Prik & Tik
Beko
HLN
Mercedes
VTM
Jupiler
Pauwels
Brico