Logo Brico Cross

30/12/2016: Brit Ben Tulett beste nieuweling in Bredene

Brit Ben Tulett beste nieuweling in Bredene

De eerste zegeruiker van de Brico Cross in Bredene ging naar het buitenland. Brits kampioen Ben Tulett was bij de nieuwelingen de snelste in de spurt van een ruime kopgroep.

Een ijskoude mist hield kustgemeente Bredene vrijdagmorgen in zijn greep, en die zorgde voor een glad en snel parcours waarop de meest handige nieuwelingen zich helemaal konden uitleven. Een kopgroep van drie groeide na een tijdje aan tot zeven koplopers. Een actieve Ben Tulett probeerde zijn gezellen uit het wiel te rijden, maar moest het uiteindelijk afmaken in de spurt. Joran Wyseure werd tweede, Jenno Berckmoes derde.

“Het was hier constant slippen, in iedere bocht. Heel technisch. En het lag heel snel. Net een wegkoers”, blies de Britse winnaar na afloop van zijn voorlaatste wedstrijd op Belgische bodem. “Twee ronden voor het einde reed ik heel snel door het zand om zo een klein gaatje te slaan. Dat lukte ook, maar toen reed ik me vast op een gedubbelde renner. Zo kwam de rest terug, en moest ik het uiteindelijk klaren in een spurt.”

Foto: ©FotoCoghe / Tekst: Simon LamonPARTNERS

Jupiler
Mercedes
VTM
Beko
HLN
Brico
Prik & Tik
Pauwels