Logo Brico Cross

30/12/2016: Ook bij de junioren in Bredene wint een Tulett

Ook bij de junioren in Bredene wint een Tulett

De Brico Cross in Bredene draaide uit op een leuk dagje voor de Britse crossbroers Tulett. Nadat zijn broer Ben had gezegevierd bij de nieuwelingen, soleerde Daniel Tulett naar de zege bij de juniores.

Een erg internationaal zevental zonderde zich meteen af in de junioreswedstrijd van Bredene: de Britten Tulett en Turner, de Nederlander Kamps, de Spanjaard Cullell en de Belgen Arne Vrachten, Julian Siemons en Maxim Dewulf. Die laatste viel letterlijk weg, terwijl voorin Tulett al snel van de rest kon wegrijden. De Brit verzamelde op enkele ronden tijd een veilige voorsprong en zag zijn zege nadien nooit meer in gevaar komen. “Blijer kan je niet zijn met een overwinning dan ik vandaag. Ik had een moeilijk jaar, maar nu is alles weer goed aan het komen. Net op tijd met het Brits kampioenschap dat eraan komt”, glimlachte Tulett na zijn overwinning.

“Ik reed heel vroeg alleen aan de leiding. Hoe dat kwam, weet ik zelfs niet meer, het was zo koud dat ik me nog weinig herinner van de cross, maar ik wist wel nog dat de renner die hier vorig jaar won ook heel lang solo op kop reed. Dit is een omloop met veel bochten. Er zijn weinig lange stukken waar je voluit kan blijven gaan, en dat is in het voordeel van een aanvaller.” Geen enkele Belg mocht het podium op, want in de spurt voor plek twee was Ben Turner sneller dan Ryan Kamp (derde) en Jofre Cullell. Vrachten (Young Telenet - Fidea) was de enige Belg in de top vijf, Siemons werd zesde.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Simon LamonPARTNERS

VTM
Prik & Tik
Mercedes
Beko
Pauwels
Jupiler
HLN
Brico