Logo Brico Cross

01/02/2017: Marianne Vos haalt haar gram in Maldegem

Marianne Vos haalt haar gram in Maldegem

Nederlands kampioene Marianne Vos heeft in Maldegem de voorlaatste manche van de Brico Cross gewonnen. Vos domineerde de wedstrijd van start tot finish. Wereldkampioene Sanne Cant klopte Sophie de Boer in de strijd voor de tweede plaats.

Vos pakte in Maldegem haar revanche voor de verloren WK-titel in het Luxemburgse Bieles zaterdag laatstleden. Al in de eerste ronde zette de Nederlandse kampioene druk op de rest van het deelnemersveld. Maud Kaptheijns hield even stand in het wiel, maar die zag al snel het zinloze van haar achtervolging in.

Wat restte was een lange solo van 'La Vos'. "Revanche? Dat woord wil ik absoluut niet in de mond nemen", reageerde ze na afloop. "Dit was inderdaad mijn eerste wedstrijd na dat verloren WK, maar zo heeft elke wedstrijd wel zijn eigen karakter. Mijn doel was vooral om zo snel mogelijk opnieuw met dat winnend gevoel te kunnen aanknopen. En dat is me vandaag gelukt."

"Na Hoogstraten op stage"

Vos rijdt zondag nog in Hoogstraten, waar ze een punt achter haar winter zet. "Daarna trek ik op stage om mij voor te bereiden op mijn wegseizoen. Daarin wordt de Strade Bianche mijn eerste race."

Achter Vos kregen we een leuk duel voor de betere ereplaatsen. Kaptheijns werd bijgehaald door Sophie de Boer en wat later kwam ook wereldkampioene Sanne Cant aansluiten. In de slotfase moest Kaptheijns de rol lossen, waarna De Boer en Cant een nek aan nek-race uitvochten voor de tweede podiumplaats. Cant trok aan het langste eind.

Cant: "geen verhaal tegen Vos"

"Ik voelde me vermoeid", aldus Cant na afloop. "Na het WK had ik -wat dacht je- een tekort aan rust. Dat kan je niet zomaar verdoezelen tegen een super Marianne Vos. Toen ik ze in de openingsronde tekeer zag gaan, wist ik onmiddellijk hoe laat het was. Maar ik heb terzelfdertijd ook genoten van de vele aanmoedigingen. Het voelt bijzonder goed aan om in dat regenboogshirt rond te rijden."


Foto's: ┬ęPhotopress.be / Tekst: Nico DickPARTNERS

Prik & Tik
VTM
Pauwels
Brico
Mercedes
HLN
Jupiler
Beko