Logo Brico Cross

12/02/2017: Eerste en laatste zege voor Pidcock in regenboogtrui

Eerste en laatste zege voor Pidcock in regenboogtrui

Spektakel in Hulst bij de junioren. Met zijn vieren hielden ze elkaar gezelschap tot diep in de finale. Pas in de slotronde kon wereldkampioen Pidcock het verschil maken. Zijn eerste zege in de regenboogtrui. En ook zijn laatste. Vanaf nu focust hij op de weg. Volgend seizoen is hij belofte.

Pidcock kende nochtans niet de beste start die hij kon dromen. Het sein voor een paar concurrenten om er duchtig de pees op te leggen. Dat deden onder meer Jelle Camps en Toon Vandebosch. Maar het baatte niet. Het Britse toptalent kwam al bij al relatief snel opnieuw aansluiten.

Rond half koers waren ze nog met vijf. Pidcock zelf, Jelle Camps, Toon Vandebosch, de Zwitserse kampioen Rouiller en de Nederlander Ryan Kamp. Florian Vermeersch moest op dat moment de rol lossen. Ook Rouiller moest steeds meer gaatjes dichten. Op iets meer dan twee ronden van het einde haakte hij definitief af.

Uiteindelijk trokken ze dus met zijn vieren de finale in. En... kwam de klasse van Pidcock toch weer boven. Bij het ingaan van de slotronde duwde hij wel heel hard het gaspedaal in. Het kraakte achter hem. Kamp beet zich nog vast in het wiel, maar Vandebosch en Camps zaten op hun tandvlees. In dat allerlaatste rondje hield de Brit zijn inspanning vol tot op de streep.

Voor Pidcock was Hulst zijn eerste wedstrijd sinds het WK. "Ik heb na Bieles een weekje rust gepakt", vertelde hij. "Daarna de trainingen hervat. Maar dit was niet alleen de eerste na het WK, maar ook de laatste. Vanaf nu gaat de focus stilaan richting wegseizoen. Vandaag startte ik niet zo goed, maar ik kon het toch goed rechtzetten. In de finale kon ik het verschil maken op de lange strook asfalt in de buurt van de finish."

Foto: ┬ęPhotopress.be / Tekst: Nico DickPARTNERS

VTM
Mercedes
Pauwels
HLN
Beko
Brico
Prik & Tik
Jupiler