Logo Brico Cross

12/02/2017: Lars Boven eerste naam op erelijst Vestingcross in Hulst

Lars Boven eerste naam op erelijst Vestingcross in Hulst

Lars Boven is de allereerste winnaar van de Vestingcross in Hulst. De Nederlandse nieuweling uit Reutum toonde zich in de slotfase sterker dan Michael Bervoets en Noah Vreeswijk. Het was voor Boven de derde zege van het seizoen.

Vreeswijk had de snelste start in de benen, maar meer dan een handvol seconden voorsprong kon hij niet nemen op Bervoets, Boven en Twan van der Drift. Deze vier klitten vervolgens samen, Wout Vervoort bleef aanvankelijk ook nog dicht in de buurt, maar hij kon nooit helemaal de aansluiting vinden.

In de derde van vier ronden probeerde Boven een eerste keer het verschil te maken, maar zijn gezellen lieten niet zomaar begaan. In de slotronde toonde hij echter nogmaals over de beste benen te beschikken. Bervoets finishte als tweede op zeven seconden, Vreeswijk moest zeventien tellen prijsgeven.

Lars Boven: "Een heel mooie omloop"

“In de start raakte ik even ingesloten en aangezien het in het eerste deel van het parcours vrij veel draaien en keren is, duurde het even voor ik vooraan geraakte”, verklaarde winnaar Lars Boven. “Een heel mooie omloop trouwens die de organisatie hier heeft uitgetekend. Ik heb uiteindelijk het verschil kunnen maken op een schuine kant en vervolgens kon ik mijn kleine voorsprong in het lopen nog een beetje uitbouwen.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De GreefPARTNERS

VTM
Brico
Jupiler
Beko
HLN
Mercedes
Prik & Tik
Pauwels