Logo Brico Cross

12/02/2017: Mathieu van der Poel ook de sterkste in Hulst

Mathieu van der Poel ook de sterkste in Hulst

Na het WK heeft Mathieu van der Poel nog geen wedstrijd verloren. Ook in de allereerste Vestingcross in Hulst toonde hij zijn suprematie. Niet Wout van Aert, maar wel Lars van der Haar werd tweede, de wereldkampioen zelf moest met plaats drie vrede nemen.

Een aanwinst is het zeker, de Hulstse Vestingcross. Een mooi uitgetekende omloop met zowat alles wat een crossparcours kan of moet hebben en dat nog eens in een prachtig decor. Zowat alle renners, rensters en kenners waren het daar wel over eens. “Laat hier maar snel een Nederlands kampioenschap plaatsvinden”, klonk het bijvoorbeeld uit de mond van Lars van der Haar. De doorstroming van het ook al meteen talrijk opgekomen publiek verliep misschien niet altijd en overal even vlot, maar dat zijn zaken waarvoor ongetwijfeld oplossingen kunnen worden gevonden. En dan kan Hulst zeker een blijver worden op de veldritkalender.

Aan de momenteel geldende machtsverhoudingen veranderde de nieuwkomer overigens niet veel. Zoals Mathieu van der Poel alle crossen sinds het WK al had gedomineerd, deed de Nederlandse kampioen dat ook in de laatste manche van de reeks Brico-crossen. Heel even konden Tom Meeusen, Van der Haar en Van Aert in zijn buurt blijven, daarna was hij weg voor zijn zoveelste demonstratie. Had hij voor de start niet gezegd dat het zeker geen rondje was om een uur lang alleen voorop te rijden?

Schuiven

“Ik wilde vandaag ook echt wel langer wachten om vol door te gaan”, stelde de Nederlander. “Alleen legde Meeusen in de aanvangsfase het tempo heel hoog. Toen ik de koppositie overnam en even doortrok, had ik meteen een klein kloofje en dan leek het me beter om toch maar niet te wachten. Het was best wel een lastig rondje, redelijk technisch en het schoof stevig. Maar het was wel genieten, zeker met zoveel volk. Deze wedstrijd is echt een zegen voor het Nederlandse veldrijden.”

Met nu 21 zeges op de teller en nog twee crossen op het programma lijkt Van der Poel het seizoen te zullen afsluiten met 23 overwinningen. “Niet te snel. In Oostmalle heb ik bijvoorbeeld nog nooit gewonnen. Wat er nog bijkomt, is meegenomen, maar laat duidelijk zijn dat mijn seizoen meer dan geslaagd is.”

Goed gevoel

Het is vooral op datzelfde Oostmalle dat Wout van Aert hoopt om toch nog een zege te boeken. “Daar, dicht bij huis, hoop ik nog eens echt op mijn best te zijn om te kunnen wedijveren met Mathieu, maar evident wordt het niet. Sinds het WK is de conditie net wat minder en dan moet je passen tegen een Mathieu die top is. Het gevoel vandaag was op zich niet eens slecht, maar toch kon ik niet mee. De rest had blijkbaar nog zin om een uur à bloc te gaan, terwijl ik op dit moment wat momenten van relatieve windstilte wel zie zitten.”

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Filip De GreefPARTNERS

VTM
Prik & Tik
Beko
Mercedes
Brico
Pauwels
HLN
Jupiler