Logo Brico Cross

14/02/2017: Eerste editie Brico Cross schot in de roos

Eerste editie Brico Cross schot in de roos

De eerste editie van de Brico Cross zit er op. En dat gebeurde in Hulst in stijl, met een topdeelnemersveld, meer dan 10.000 toeschouwers en kijkcijfers op VTM om ú tegen te zeggen. De organisatoren melden nu al dat er volgend seizoen zeker een tweede editie komt!

Van Geraardsbergen via Meulebeke en Kruibeke, ging het in de kerstperiode naar Bredene. Na het WK volgde Maldegem en zondag sloten we de eerste editie af in het Nederlandse Hulst. Zes organisaties die afsloten met een positief rapport. Zowel wat de publieke belangstelling ter plekke als de kijkcijfers betreft.

"Na amper zes maanden is Brico Cross een begrip in het veldritlandschap geworden", aldus organisator Chris Mannaerts. "Zowel de toeschouwers als de renners hadden alleen maar positieve commentaren."

"Niet toevallig noemde Mathieu van der Poel Hulst zondag nog een 'keeper'. Ook Tom Meeusen en Wout van Aert lieten zich na afloop bijzonder positief uit over de organisatie die meer dan 10.000 toeschouwers lokte."

Piek van 676.000 kijkers

Ook VTM reageerde bijzonder enthousiast toen het de kijkcijfers te zien kreeg. "Zo haalde Hulst een gemiddelde van 525.000 kijkers, met een piek van maar liefst 676.000. Een bewijs dat we de juiste keuze gemaakt hebben door met Brico en de organisatoren in zee te gaan."

Mannaerts meldde intussen dat -voor wie er nog aan twijfelde- er geen twijfel over bestaat dat het initiatief volgend seizoen een verlengstuk krijgt.

Foto's: ©Photopress.bePARTNERS

VTM
Beko
Brico
Prik & Tik
Mercedes
Pauwels
HLN
Jupiler