Logo Brico Cross

07/09/2017: Mathieu van der Poel: 'Ik wil er in Eeklo meteen invliegen'

Mathieu van der Poel: 'Ik wil er in Eeklo meteen invliegen'

Maandag werd in Antwerpen het Beobank-Corendonteam voorgesteld. Kopman Mathieu van der Poel wond er geen doekjes om. "Ik wil er in Eeklo meteen invliegen", vertelde een gretige Nederlanse kampioen.

Van der Poel zag er in Antwerpen fris en monter uit. Scherp ook. De in Kapellen wonende Nederlander staat dan ook voor het eerst sinds een paar jaar nog eens zonder blessures aan de start van het seizoen. "Eigenlijk was dat mijn eerste doel van het seizoen", lachte Van der Poel. "Geen knieperikelen meer. Daar ben ik alvast in geslaagd."

In Eeklo mag Van der Poel meteen de wei in tegen wereldkampioen en grote concurrent Wout van Aert. En het is nu al duidelijk dat daar geen cadeautjes zullen worden uitgedeeld. "We hebben elkaar nog nooit geschenken uitgedeeld, dus waarom zou dat zondag wel zijn. Nee, de start van het seizoen is belangrijk. Sowieso is dat een eerste waardemeter. Dus wat mij betreft: ik zal er meteen invliegen."

Vorig jaar 3 op 6

Vorige winter won Mathieu van der Poel de Brico Crossen in respectievelijk Meulebeke, Maldegem en Hulst. Drie op zes, geen slecht gemiddelde. We zijn nu al benieuwd naar zondag. Wie mag met het meeste vertrouwen afreizen naar de Verenigde Staten? Van der Poel, Van Aert of nog iemand anders?


Foto's: ┬ęPhotopress.bePARTNERS

Jupiler
Mercedes
Prik & Tik
Brico
Beko
VTM
Pauwels
HLN