Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

MALDEGEM: 06/02/2019


Meer info » Tickets »
Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

MALDEGEM: 06/02/2019


Meer info » Tickets »
Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

MALDEGEM: 06/02/2019


Meer info » Tickets »
Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

MALDEGEM: 06/02/2019


Meer info » Tickets »
Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

07/10/2017: Cant houdt Van Loy en Sels af

Cant houdt Van Loy en Sels af

Sanne Cant heeft na de eerste Brico cross in Eeklo ook de tweede in Meulebeke op haar naam geschreven. De wereldkampioene toonde zich in de slotfase net iets sterker dan Ellen Van Loy en Loes Sels.

Cant kende geen te beste start en zakte zelfs heel even weg naar plaats zeven. Ze moest dan ook vanop enige afstand toekijken hoe Van Loy uitpakte met haar traditionele snelle start. Op het einde van de eerste ronde had die enkele seconden voorsprong op een drietal met Elle Anderson, Sels en Ceylin del Carmen Alvarado. Cant voerde nog enkele seconden later een ander trio met verder Helen Wyman en Joyce Vanderbeken aan.

De zeker in de beginfase verrassend sterke Alvarado reed tot bij Van Loy, maar ook de andere achtervolgers bleven dicht in de buurt en kregen nog het gezelschap van de terugkerende Alice Maria Arzuffi. Van Loy leek dan opnieuw te kunnen wegrijden, maar een val half koers zorgde ervoor dat Alvarado, Cant en Sels konden aansluiten. Alvarado viel even later weg, waarna Cant stilaan het heft in handen nam. De wereldkampioene nam wat afstand, maar een matige passage over het wasbord in de voorlaatste ronde zorgde alsnog voor nieuwe spanning. In de slotronde nam ze echter toch definitief afstand van Van Loy en Sels. Arzuffi liet haar gezellen achter en werd vierde.

Cant: “Super was mijn gevoel nog niet”

“Ik moest in de slotronde nog eens alles uit de kast halen om het verschil te maken”, zei Cant. “Een eerste kloofje had ik zien verdwijnen toen ik aan het wasbord niet in mijn klikpedaal was geraakt. Elke overwinning is mooi en ik ben er uiteraard heel blij mee, maar super was het gevoel nog niet. Ik was enkele dagen op de sukkel met een verkoudheid en mijn luchtwegen zijn nog niet helemaal vrij. Misschien dat ik daardoor net als in Gieten vrij slecht startte. Daar was Maud Kaptheijns vervolgens al snel weggereden, hier hoopte ik dat Ellen niet te veel voorsprong zou nemen en dat ik snel naar voren zou kunnen rijden. Dat lukte vrij goed en in de tweede wedstrijdhelft voelde ik me ook een pak beter dan in het begin.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef