Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

MALDEGEM: 06/02/2019


Meer info » Tickets »
Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

MALDEGEM: 06/02/2019


Meer info » Tickets »
Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

MALDEGEM: 06/02/2019


Meer info » Tickets »
Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

MALDEGEM: 06/02/2019


Meer info » Tickets »
Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

07/10/2017: Van der Poel maakt verschil in tweede wedstrijdhelft

Van der Poel maakt verschil in tweede wedstrijdhelft

Zes op zes, dat is de balans van het crossseizoen van Mathieu van der Poel na de Brico cross in Meulebeke. Michael Vanthourenhout en Wout van Aert konden een halve wedstrijd wedijveren met de Nederlandse kampioen, maar moesten dan passen.

“Na half koers, toen ik ook achteraan was overgeschakeld op rhino’s, reed ik opnieuw rond met een heel goed gevoel”, stelde Van der Poel. “Ik hoopte vooraf al dat het zou gaan regenen en werd op mijn wenken bediend. Het zorgde ervoor dat het een echt leuke cross werd, al had ik wel enkele ronden tijd nodig om het juiste ritme te vinden. Het was veel gladder dan bij de parcoursverkenning en het was even zoeken naar de juiste bandencombinatie. Momenteel lijk ik overal vrij gemakkelijk te winnen en ik wil ook zo lang mogelijk genieten van dit momentum, maar geloof me dat het echt niet evident is om een zegereeks aan te houden. Het zal de komende weken echt nog wel spannend worden, misschien zelfs morgen in Ronse al.”

Spannend was het ook in Meulebeke uiteindelijk niet tot het einde, daarvoor bleken Michael Vanthourenhout en Wout van Aert nog net niet sterk genoeg. Vanthourenhout ging van bij de start vlot mee met Van der Poel, Van Aert overbrugde een kleine kloof en zo kregen we een trio aan het commando met een grote groep van zowat tien renners in de achtervolging. Bij die achtervolgers bleken al snel Lars van der Haar en Eli Iserbyt de beteren, maar de kop van de koers zouden zij nooit in het vizier krijgen.

Beslissing in het zand

Vooraan bleven de drie leiders tot half koers samen, maar de zesde passage door het zand zorgde voor afscheiding. Van Aert raakte er moeizaam door en verloor enkele seconden, Vanthourenhout moest van de fiets en gaf enkele lengten prijs. En met een Van der Poel in deze conditie weet je dan hoe laat het is. De Nederlander ging vol door en reed seconde na seconde verder weg van zijn concurrenten. Hij won uiteindelijk met exact een halve minuut voorsprong op Vanthourenhout en bijna een minuut op Van Aert.

“Na mijn offday in Gieten wilde ik vandaag in de eerste plaats mijn goede conditie bevestigen”, zei Vanthourenhout. “Ik ben heel blij dat dit gelukt is. Een slechte passage door het zand kostte me amper tien meter, maar met een superieure Mathieu zijn dat er tien te veel. Aanvankelijk probeerde ik nog alles te geven en verloor ik slechts enkele seconden per ronde, maar op zeker moment moet je genoegen nemen met plaats twee en je focus verleggen.”

Van Aert erkende nog steeds niet over zijn beste benen te beschikken. “De regen zorgde voor een parcours dat me beter past dan bij droogte en ik hoopte ook dat ik tijdens de wedstrijd een beter gevoel zou krijgen, maar dat gebeurde niet en toen Mathieu echt vol doortrok, kon ik niet anders dan vertragen. Ik ben er dus nog niet, maar het is toch al een pak beter dan in de States. Er komen nu ook een aantal crossen aan die me beter liggen, zoals Ronse, Zonhoven of de Koppenberg. Vooral in Oudenaarde, waar ik drie jaar naeen won, zou ik mijn zegereeks heel graag willen voortzetten.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef