Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

ESSEN: 08/12/2018


Meer info »
Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

ESSEN: 08/12/2018


Meer info »
Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

ESSEN: 08/12/2018


Meer info »
Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

ESSEN: 08/12/2018


Meer info »
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

07/10/2017: Zwitser Rouiller klopt Kuypers en Bellens

Zwitser Rouiller klopt Kuypers en Bellens

Loris Rouiler (Iko-Beobank) heeft de juniorenwedstrijd in Meulebeke gewonnen. In een driestrijd haalde de Zwitser het van Gerben Kuypers en Jarno Bellens. Voor Rouiller al de derde seizoenszege.

De drie smaakmakers scheidden zich al snel af van de concurrentie: West-Vlaming Gerben Kuypers (Lares-Doltcini), Zwitsers kampioen Loris Rouiller (Iko-Beobank) en Vlaams-Brabander Jarno Bellens (YCTalent CT). Het duo Wout Vervoort-Jarno Jordens hield de drie tot diep in de finale in het vizier, maar de aansluiting werd niet meer bewerkstelligd.

In de slotfase viel ook vooraan de beslissing. In de zandbak kwam Rouiller ten val met in zijn spoor Bellens die hetzelfde lot onderging. Veel tijd werd daarbij niet verloren, maar Bellens moest daarna wel de materiaalpost binnen voor een fietswissel.

"Voor mij het sein om fors te demarreren", vertelde de Zwitser achteraf. "Ik sloeg een kloofje en kon dat vlot handhaven tot aan de finish." Gerben Kuypers werd op een tiental meter tweede, Bellens eindigde op plaats drie. In de strijd voor de vierde plaats won Jarno Jordens het van Wout Vervoort.

"Mik op EK en WK"

Zwitsers kampioen Rouiller was opgetogen met zijn derde seizoenszege. "Ik won eerder al twee wedstrijden in de EKZ Tour in eigen land. Dit is mijn eerste in België. Ik was ook van de partij in de Brico Cross in Eeklo, maar dat parcours was me toch niet zo op het lijf geschreven."

Rouiller zal een programma in eigen land afwerken met de Wereldbeker en nog een aantal wedstrijden bij ons. Maar zijn hoofddoelen heeft hij nu al uitgestippeld. "Klopt. Ik mik vol op het EK en het WK", klinkt het ferm. "Als tweedejaarsjunior wil ik daar zeker mijn mannetje staan."


Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick