Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

29/12/2017: Alice Maria Arzuffi zorgt voor Italiaanse zege

Alice Maria Arzuffi zorgt voor Italiaanse zege

Na tweemaal Thalita de Jong staat nu Alice Maria Arzuffi op de palmares van de cross in Bredene. De Italiaanse toonde zich sterker dan Helen Wyman en Loes Sels. “Dit maakt het de moeite waard om de winter in België door te brengen”, zei Arzuffi.

Onder meer wereldkampioene Sanne Cant paste in deze drukke periode voor de Brico cross aan zee. Arzuffi (Steylaerts-Betfirst) had zoals wel vaker niet de beste start, maar aan het einde van de eerste ronde nam ze toch al de koppositie in handen. Vooral Wyman en Katherine Compton bleven aanvankelijk in de buurt. Elle Anderson, Loes Sels en Eva Lechner werden op grotere achterstand gezet. Arzuffi, Compton en Wyman gingen samen de derde van zes ronden in, maar Compton haperde even later achter een lint en een paaltje. De Amerikaanse werd teruggeslagen en zou met ademhalingsproblemen zelfs uit de wedstrijd stappen.

Ondertussen was vooraan de beslissing gevallen. De vinnige Arzuffi reed weg van Wyman en kon haar voorsprong stelselmatig uitdiepen. Wyman slaagde er niet meer in om terug te slaan, maar werd anderzijds ook niet bedreigd voor de tweede plaats. Voor plaats drie op het podium leverden na de opgave van Compton Sels en Anderson strijd. Het was uiteindelijk Sels die zich sterker toonde.

Arzuffi: “Een heel mooi parcours”

“Ik ben heel blij met deze overwinning”, zei Arzuffi met een brede glimlach op de lippen. “Dit was een heel mooi parcours, ik hou van de modder. Ik had niet meteen gezien dat Compton een probleem had, maar op dat moment voerde ik al een tijdje de forcing. Ik probeerde te pushen in de hoop afstand te kunnen nemen van de concurrentie. Dat lukte en in de laatste twee ronden kon ik ietwat controlerend rijden. Deze eerste grote overwinning maakt het voor mij de moeite waard om hier in België de winter door te brengen en te werken aan een carrière in de cross. Ik moet daarbij ook Bart Wellens en de rest van het team bedanken voor hun vertrouwen in mij.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef