Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

29/12/2017: Gerben Kuypers pakt uit met lange solo

Gerben Kuypers pakt uit met lange solo

Gerben Kuypers was in Bredene de beste bij de junioren. De renner van Lares-Doltcini zette de concurrentie meteen op achterstand en werd niet meer verontrust. De Italiaan Filippo Fontana en Jelle Vermoote bezetten de dichtste ereplaatsen.

Onder de 49 deelnemers waren er maar liefst 32 buitenlanders, maar het was wel Kuypers die de kopstart nam en zijn concurrenten ook meteen op achterstand zette. Aanvankelijk was de Tsjech Vladimir Miksanik de eerste achtervolger, maar hij werd in die positie snel afgelost door de Italiaanse kampioen Fontana. Die slaagde er echter niet in om te naderen op Kuypers. Integendeel, de voorsprong van de Nieuwpoortenaar werd bij elke passage aan de finish een beetje groter en halverwege de wedstrijd was die al opgelopen tot 35 seconden. Fontana had op dat moment op zijn beurt al een geruststellende voorsprong met het oog op de tweede plaats, voor plaats drie werd wel nog stevig gebikkeld. Miksanik zag Vermoote terugkeren en de Tsjech kon niet meer reageren toen deze een versnelling plaatste.

Kuypers: “Niet echt verwacht”

“Ik had eerlijk gezegd niet verwacht om hier zo goed voor de dag te komen”, verklaarde Kuypers na zijn vierde overwinning van het seizoen. “In Namen en Heusden-Zolder was ik de voorbije weken echt niet goed en ook tijdens de opwarming vandaag was het gevoel niet super. Daarna op de rollen was er echter duidelijk beterschap en nadat ik de kopstart had genomen, ging ik meteen vol door. Ik heb twee ronden alles gegeven om het verschil te maken, daarna liet ik het tempo een beetje zakken en desondanks liep ik nog een beetje verder uit.”

“De omstandigheden vandaag lagen me wel. Het was echte cross waarbij je nog kon rijden in de modderstroken. Als er meer loopwerk bij te pas komt, voel ik me iets minder in mijn sas. Er stond wel een hevige wind en als je op de regen begon te letten, kreeg je het wel een beetje koud aan je armen, maar echt veel last heb ik daar toch niet van gehad.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef