Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

29/12/2017: Wout van Aert derde keer de beste in Bredene

Wout van Aert derde keer de beste in Bredene

Voor de derde keer in vier jaar heeft wereldkampioen Wout van Aert de cross in Bredene op zijn naam geschreven. Hij reed al vroeg weg van Mathieu van der Poel en won met ruime voorsprong, zijn eerste zege in een Brico cross dit seizoen.

Iets meer dan twee ronden lang leek een mooi duel tussen de wereld- en de Europese kampioen in de maak. Kort na de start was Van der Poel samen met onder meer Quinten Hermans wel ten val gekomen, maar hij slaagde erin om vlot naar voren te rijden. Daar was Van Aert ondertussen alleen aan het commando, maar de Nederlander pikte aan en samen sloegen ze een ruime kloof op in eerste instantie Tim Merlier.

De spanning verdween toen Van der Poel in ronde drie in een lint belandde en vervolgens ook wat sukkelde met zijn ketting. Hij zag Merlier voorbijrijden en kreeg zelf in één klap ruim een halve minuut aan de broek. Van der Poel reed wel weer tot bij Merlier en kreeg ook het gezelschap van zijn broer David, maar naderen op Van Aert deed het drietal niet. Integendeel, de wereldkampioen reed steeds verder weg en had half koers al 1:20 voorsprong.

In de tweede wedstrijdhelft liet Van der Poel wel nog zijn gezellen ter plaatse om de tweede plaats op te eisen. Vanuit de achtergrond kwam ook Hermans nog sterk terug en dat leverde hem de derde podiumplaats op, voor Merlier en David van der Poel. Mooi gebaar ook van Hermans toen hij na de finish even wachtte op David van der Poel om zich te verontschuldigen voor een onvrijwillig schoudercontact waardoor de Nederlander in volle finale ten val was gekomen.
Van der Poel: “Snel beslist om voor plaats twee te gaan”

“Nee, ik heb zeker geen lekke band gehad”, weerlegde Mathieu van der Poel een tijdens de wedstrijd ontstaan gerucht. “Ik heb vooral zelf te veel fouten gemaakt om aanspraak te kunnen maken op de overwinning. Wout was ook heel sterk bezig vandaag. Gezien de opgelopen achterstand heb ik dan ook al snel de beslissing genomen om zo zuinig mogelijk naar de tweede plaats te rijden. Wel een mooi rondje hier, met heel weinig recuperatiemomenten.”

Van Aert: “Beter gevoel dan vorige twee crossen”

Van der Poel zocht dus geen excuses voor zijn nederlaag en erkende dat vooral de sterkte van Van Aert de doorslag had gegeven. “Ik had een beter gevoel dan de vorige twee crossen”, zei de wereldkampioen zelf. “Zeker in Loenhout was ik ook wat lastig op mezelf, ik wilde er hier dan ook vol voor gaan. Het was ook een plezant parcours, een echte cross. De omloop is overzichtelijk voor het publiek, maar de regen had er een zware opdracht van gemaakt en het was ook vrij koud. Mentaal is het de dag tussen twee klassementscrossen niet altijd evident om honderd procent gemotiveerd te zijn, maar de toeschouwers hier hebben ook betaald om iets te zien.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef