Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

18/02/2018: Laura Verdonschot in slotfase sterker dan Ellen Van Loy

Laura Verdonschot in slotfase sterker dan Ellen Van Loy

Na een heel wisselvallig seizoen, vooral een gevolg van een laat aan het licht gekomen schimmelinfectie in de darmen, heeft Laura Verdonschot toch nog een eerste overwinning kunnen boeken. In Hulst verwees ze Ellen Van Loy en Ceylin del Carmen Alvarado naar de dichtste ereplaatsen. Wereldkampioene Sanne Cant moest vrede nemen met plaats negen.

Enigszins verrassend was het Manon Bakker die kort na de start de koppositie opeiste en zelfs meteen een kloofje kon slaan. Laura Verdonschot en Ellen Van Loy zetten de achtervolging in en hielden het verschil beperkt, een groepje met Sanne Cant, Loes Sels, Maud Kaptheijns en Ceylin del Carmen Alvarado volgde iets verderop.

Terwijl Van Loy en Verdonschot lang moesten vechten om Bakker bij te benen, wat in de derde ronde dan toch lukte, moest Cant wat ruimte laten ten opzichte van Sels, Kaptheijns en Alvarado. Vooraan moest Bakker haar snelle start bekopen, Verdonschot moest ook alle zeilen bijzetten om in de buurt te blijven van de versnellende Van Loy.

In de voorlaatste ronde geraakte Verdonschot dan toch echt in het spoor van Van Loy om vervolgens zelf een handvol seconden voorsprong te nemen. Toen Van Loy even later letterlijk een knieval maakte, was dat meteen de definitieve beslissing. Achter Van Loy reed Alvarado nog naar de derde plaats, voor Kaptheijns en Sels.

Laura Verdonschot: “Toch nog met goed gevoel de zomer in”

“Dit doet enorm veel deugd”, zei Verdonschot met een brede lach op het gezicht. “Na het tegenvallende WK kwam het nog in me op om misschien maar meteen mijn seizoen te beëindigen en nu sta ik hier aan het einde van een weekend dat me een derde plaats en een overwinning opleverde. Zo kan ik straks toch met een goed gevoel de zomer in. Ik had wel verwacht dat dit rondje me zou liggen, maar in de eerste wedstrijdhelft moest ik me toch vooral beperken tot aanklampen. Toen ik uiteindelijk bij Ellen was geraakt, nam ik de kop met het idee dat ik in het lopen het verschil zou kunnen maken. Er ontstond nog iets vroeger een kloofje, maar echt genieten was er in de slotronde toch niet bij. Ik zat constant te denken dat ik geen pech mocht krijgen en moest volhouden tot de finish.”

“Toen Laura overnam, maakte ik al snel een foutje en op dat moment was het beste er ook wel stilaan af”, erkende Van Loy. “Ik maakte daarna nog foutjes in de technische stukken waar Laura gewoon beter was en dan groeit de kloof snel. Gelukkig had ik voldoende voorsprong op de derde.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef