Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

18/02/2018: Nummer dertig is binnen voor Mathieu van der Poel

Nummer dertig is binnen voor Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel heeft zijn dertigste overwinning van het seizoen op zak. In Hulst toonde hij zich voor de zoveelste keer deze winter oppermachtig. Laurens Sweeck en Tom Meeusen kregen na een sterke slotronde de resterende podiumplaatsen in handen.

Zoals gebruikelijk wachtte Mathieu van der Poel niet lang om het gashendel open te draaien. In eerste instantie nam hij zijn broer David mee in zijn spoor, Michael Vanthourenhout kwam na één ronde als eerste achtervolger door met een vijftal seconden achterstand. Toen die meter per meter dichterbij kwam, liet Mathieu zijn broer ter plaatse om aan een solo te beginnen. Vanthourenhout reed David voorbij en gaf nog heel even de indruk tot bij Mathieu te kunnen rijden, maar in de derde ronde zag hij de kloof dan toch op korte tijd een pak groter worden.

Meteen was Van der Poel vertrokken voor een eenzame race en leek er vooral voor plaats drie nog strijd te komen. David van der Poel zag eerst Eli Iserbyt en Tom Meeusen en even later ook Laurens Sweeck terugkeren. De drie Belgen lieten de Nederlander ook ter plaatse en toen Vanthourenhout op korte tijd enkele foutjes maakte, kwamen ze zelfs nog meespelen voor de tweede plaats.Kort voor het ingaan van de slotronde pakte Sweeck uit met een serieuze versnelling, genoeg om zijn gezellen één voor één te doen kraken. Sweeck dus naar plaats twee, Meeusen hield de ploeggenoten Iserbyt en Vanthourenhout van het podium. Maar dat dus allemaal een eindje achter de jongste Van der Poel, die op weg naar de finish een bordje met het cijfer 30 in de lucht kon steken.

Mathieu van der Poel: “Geen nadeel om hier alleen te rijden”

“Dat was zeker niet afgesproken”, aldus Van der Poel. “Iemand, ik weet zelfs niet wie, reikte het aan in de slotmeters en ik heb het meegegraaid. Dertig overwinningen is inderdaad een indrukwekkend aantal, het bewijs van mijn absolute topseizoen. Iets waar je niet meteen aan denkt als je in september aan de campagne begint. Vandaag was het leuk om in de beginfase samen met mijn broer David voorsprong te kunnen nemen. Daarna viel ik toch vrij snel alleen, maar op dit parcours is dat zeker geen nadeel. Het is een technische omloop en dan is het een luxe om de hele tijd zelf je lijn te kunnen kiezen.”

Laurens Sweeck had moeten vechten voor zijn tweede plaats. “Ik heb heel lang achter de feiten aan gereden”, zei hij. “Na een matige start zat ik rond plaats tien, er vielen ook al snel enkele gaten en ik had het heel moeilijk om de kloof naar Iserbyt en Meeusen te overbruggen. Uiteindelijk lukte dat dan toch en even later kregen we zelfs Vanthourenhout nog in het vizier. Ik was heel blij dat het dan toch heel even stilviel, zodat ik eindelijk wat op adem kon komen. In de slotronde was het dan alles geven in een poging om de concurrenten af te matten.”

“Toen Sweeck versnelde, had ik me net iets te ver laten terugdringen”, stelde Meeusen. “Ik had ook al heel veel gegeven om tot bij Vanthourenhout te rijden, maar gelukkig had ik nog de kracht om terug te vechten. Sweeck bijhalen lukte net niet meer, maar tweede of derde maakt mij ook niet veel uit. Ik ben gewoon heel blij dat ik eindelijk word beloond voor het harde werk dat ik de hele winter lang ben blijven leveren.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef