Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

18/02/2018: Tomas Kopecky en Salvador Alvarado eerste winnaars

Tomas Kopecky en Salvador Alvarado eerste winnaars

Salvador Alvarado en Tomas Kopecky hebben respectievelijk de nieuwelingen- en juniorenwedstrijd in Hulst op hun naam geschreven. Beiden maakten er een lange solo van. Vooral voor Kopecky een mooie afsluiter van zijn seizoen.

Europees kampioen Loris Rouiller was de beste starter in de juniorenrace. De Zwitser leek op weg om er een lange solo van te maken. Tot - iets voor half koers - Tomas Kopecky de aansluiting maakte. Ook Niels Vandeputte en Ryan Kamp waren nooit ver weg.

Met nog goed twee ronden te rijden, achtte Kopecky zijn moment gekomen. De Tsjech met Nederlandse moeder verdapperde op het knappe parcours en sloeg een kloofje. Niels Vandeputte trok nog in de achtervolging, maar kon Kopecky niet meer bijbenen. Meer zelfs, mede door een lekke band moest de Belg in de slotfase Rouiller nog laten voorgaan. Ryan Kamp en Bart Artz maakten de top vijf vol.

Kopecky was uiteraard opgetogen met zijn vierde seizoenszege. "Dit is echt een topweekend om mijn winter mee af te sluiten. Gisteren pakte ik in extremis de eindzege in de Superprestige, vandaag win ik al even onverwacht deze Brico Cross. Vorig weekend dacht ik nochtans dat mijn bobijntje op was. Maar zie, blijkbaar zat er toch nog wat in de tank. Maar hier houdt het op. Mijn volgende cross zal in september zijn, dan bij de beloften."

Salvador Alvarado met fantasietje

Bij de nieuwelingen ging de zege naar de Nederlander Salvador Alvarado. De renner van het Callant-Doltciniteam stond op het hoogste schavot, geflankeerd door twee landgenoten: Hugo Kars en Lucas Janssen. Bieden eindigden wel op respectabele afstand van Alvarado.

Wel opmerkelijk: Alvarado kwam met een fantasietje 'à la Pidcock' over de streep gebold (zie foto rechts). Als dat maar niet de trend van de komende jaren wordt...

Foto's: ©Photopress.be - DNR