Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

03/05/2018: Hotondcross maakt intrede in BRICO CROSS

Hotondcross maakt intrede in BRICO CROSS

De Hotondcross in Ronse, bij het veldritpubliek ook gekend als de GP Mario De Clercq, verhuist volgende winter naar de Brico Crossen. Organisator Vzw Ronse Koerst heeft daarvoor een samenwerking aangegaan met eventorganisator SportIdee, die onder meer ook al de Koppenbergcross onder zijn hoede heeft.

De GP Mario De Clercq zag het levenslicht in 2008. Vanaf de 10de editie (7 oktober 2018) zal organisator Vzw Ronse Koerst samenwerken met SportIDee. "In die voorbije tien jaar is moeder natuur ons niet altijd goedgezind geweest", lacht voorzitter Luc Van den Abeele. "Het zorgde voor een aantal legendarische edities, maar ondanks de soms bijzonder barre weersomstandigheden zijn we er toch altijd in geslaagd een budgettair gezonde cross op poten te zetten. Maar er komt steeds meer kijken bij het organiseren van een topevent. Met ons kleine bestuur doen we dat nog steeds met de volle goesting, maar we voelden dat er nog wat extra commerciële - en communicatiemogelijkheden onbenut bleven. We geloven dat SportIDee ons daarbij kan helpen. Al is de Hotondcross al een monument in het veldrijden, samen met hen kunnen we het nóg groter maken."

Vlaamse Ardennen

SportIDee -ook overkoepelend organisator van de Brico Crossen- had met de Koppenbergcross al een belangrijke veldritorganisatie in de Vlaamse Ardennen. "En dit seizoen komt daar ook de tweede editie van de cross in Geraardsbergen bij", vertelt manager Chris Mannaerts. "Door het bundelen ervan zien we toch wel een aantal aanvullende commerciële mogelijkheden in deze prachtige wielerminnende regio."

De Hotondcross wordt volgende winter de zevende Brico Cross."De zes andere -allemaal op VTM- konden de afgelopen twee seizoenen uitstekende kijkcijfers voorleggen. Dan zijn we niet weinig blij met een extra kijkcijfertopper als de Hotondcross. Weinig crossen deden vorig jaar beter wat kijkcijfers betreft." Ook in het nieuwe seizoen zullen alle Brico Crossen live op VTM worden uitgezonden.


De -voorlopige- kalender:

16 september: BRICO CROSS Geraardsbergen

6 oktober: BRICO CROSS Meulebeke

7 oktober: BRICO CROSS Ronse

13 oktober: BRICO CROSS Lokeren (eenmalig ter vervanging van Kruibeke, dat dit jaar het BK organiseert)

29 december: BRICO CROSS Bredene

6 februari: BRICO CROSS Maldegem

17 februari: BRICO CROSS Hulst (Ned)


Foto: ©Photopress.be