Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

09/05/2018: Nieuws: ook Essen kiest voor BRICO CROSS

Nieuws: ook Essen kiest voor BRICO CROSS

Vorige week berichtten we u al dat de Hotondcross in Ronse komend seizoen de overstap maakt naar de Brico Crossen. Vandaag kunnen we u melden dat ook Essen voor Brico Cross kiest. Daarmee telt de serie nu acht wedstrijden, zowel geografisch als in tijd mooi gespreid.

Geen groentje, de veldrit in Essen. De cross in de Noorderkempen staat sinds 1965 op de kalender en is meer dan een gevestigde waarde. Meer zelfs, de ambitie gaat in stijgende lijn. "Zowel de bezoeker als de tv-kijker vindt steeds makkelijker de weg naar de grensgemeente. Niet toevallig was Essen vorige winter de best bekeken cross uit de DVV Trofee, met bijna 850.000 kijkers. Die lijn willen we de komende jaren doortrekken”, vertelt Jans Mens, ondervoorzitter van de organiserende Molenheidevrienden.

Vandaar ook de keuze om toe te treden tot Brico Cross, vertelt Mens. "Zeker weten. De visie die het overkoepelende SportIDee er op nahoudt, strookt met onze eigen ambities. SportIDee denkt na, ook over de toekomst. Het is begaan met de beleving van het publiek, in het hedendaagse veldrijden een bijzonder belangrijk aspect. En het beschikt over een stevig concept en daar willen we maar al te graag deel van uitmaken. Brico Cross lijkt gewapend voor de toekomst, dat is duidelijk. En met VTM als tv-partner zit je ook altijd goed."

Nog betere spreiding

Chris Mannaerts, manager van evenementenbureau SportIDee, is bijzonder enthousiast met de toetreding van Essen tot de Brico Cross. „Het is sowieso een stevige organisatie. Dat bewijzen hun kijkcijfers van vorige winter. Dat de Molenheidevrienden (die overigens de organisatie volledig zelf in handen houdt, red) voor ons concept kiezen, toont aan dat we de juiste weg zijn ingeslagen. Leuk extraatje: door de komst van Essen zijn onze acht wedstrijden zowel geografisch als in tijd mooi gespreid. Zo staat ons concept steeds meer op punt. Later deze zomer mag u trouwens nog leuk nieuws vanuit SportIDee verwachten."
 

De BRICO CROSS kalender voor het seizoen 2018-2019

16 september: BRICO CROSS Geraardsbergen

6 oktober: BRICO CROSS Meulebeke

7 oktober: BRICO CROSS Ronse

13 oktober: BRICO CROSS Lokeren (eenmalig ter vervanging van Kruibeke, dat dit jaar het BK organiseert)

8 december: BRICO CROSS Essen

29 december: BRICO CROSS Bredene

6 februari: BRICO CROSS Maldegem

17 februari: BRICO CROSS Hulst (Ned)


Foto: ©Photopress.be