Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

05/09/2018: Derde editie Brico Cross voorgesteld op Hotond

Derde editie Brico Cross voorgesteld op Hotond

Deze vooravond werd op de flanken van de Hotond de derde editie van de Brico Cross voorgesteld. Het project van SportIDee groeit van zes naar acht wedstrijden met Ronse en Essen als belangrijkste nieuwkomers. Alle wedstrijden worden net als de voorbije jaren live gecoverd door VTM.

Het derde seizoen van de Brico Cross staat voor de deur. Na amper twee -weliswaar succesvolle- edities en veel lovende commentaren vanuit het hart van de veldritwereld, is Brico Cross nu al een gevestigde waarde in de winter geworden. Dat het project het prima doet, hoeft geen betoog. Zo kloppen steeds meer organisatoren aan onze deur om tot de Brico Cross toe te treden. En jawel, dat heeft zijn impact op het aantal wedstrijden.

Nadat de voorbije twee jaar zes crossen deel uitmaakten van het ambitieuze project, breidt het overkoepelende evenementenbureau SportIDee zijn aanbod uit: de organisatoren van de Hotondcross in Ronse en van de GP Rouwmoer van Essen sprongen graag mee op de kar, waardoor straks acht Brico Cross op de kalender staan. Vooral een goede zaak voor de geografische spreiding in Vlaanderen. Bovendien zijn zowel Ronse als Essen klassiekers en dus sowieso een meerwaarde.

Lokeren in plaats van Kruibeke

Net als in ons debuutjaar wordt de Brico Cross editie 2018-2019 afgetrapt op de Muur van Geraardsbergen. Na het uitstapje naar de VS volgen de manches van Meulebeke, Ronse en Lokeren -dat eenmalig de rol van BK-organisator Kruibeke overneemt- elkaar in sneltempo op. Begin december slaan we onze tenten op in de Noorderkempen, een paar weken later vieren we Kerst in Bredene, een organisatie die sinds dit jaar trouwens voor het eerst in handen van SportIDee zelf is. Na het WK trekken we opnieuw naar Maldegem en Hulst, onze prestigieuze afsluiter

De filosofie van Brico Cross blijft dezelfde als die waarmee we twee jaar geleden gestart zijn. "De krachten bundelen, biedt een stap richting zekerheid", blijft SportIDee-manager Chris Mannaerts overtuigd. Een belangrijke meerwaarde die elke organisator spontaan aanhaalt, is de live coverage door VTM. "Veldrijden blijft duidelijk in het hart van elke Vlaming zitten", klinkt het in Vilvoorde. "Als deel van VTM Nieuws willen we de cross van op de eerste rij en in de beste omstandigheden aan onze kijkers blijven aanbieden." Nog goed nieuws vanuit de Medialaan: net als vorig seizoen zullen alle dameswedstrijden opnieuw live op het scherm te zien zijn. Goed voor drie uur topsport van de bovenste plank.

Extra leuk nieuws: naast onze trouwe partners van de eerste twee seizoen sloten dit jaar ook Lampiris -energieleverancier- en Betfirst -aanbieder van sportweddenschappen- hun wagonnetje aan. En al even belangrijk: Mercedes Vans verlengde zijn overeenkomst!

Vier extra beloftenwedstrijden

Ook interessant om weten: vanaf dit jaar zullen vier van de acht Brico Cross-organisatoren een extra beloftenwedstrijd inlassen. "Het waren de jongeren zelf die bij ons aanklopten", verduidelijkt Mannaerts. "Door de wereldbekermanches in de VS duurt het wel heel lang vooraleer die jongens (18-21 jaar) met hun leeftijdsgenoten in de clinch kunnen. We toonden begrip en na overleg met de plaatselijke organisaties hebben we beslist om zowel in Geraardsbergen, Ronse als Lokeren een extra wedstrijd toe te voegen. Hetzelfde doen we op het einde van het seizoen in Hulst.

Tot slot geven we u in primeur nog het vernieuwde Doe-het-Zelf Cross-project mee. In tegenstelling tot vorig jaar koos onze titelsponsor Brico er deze winter voor om niet op elke wedstrijd een Doe-het-Zelf Cross te organiseren, maar dit initiatief te concentreren op één locatie, namelijk in Lokeren. "Maar dat pakken we dan wel iets groter aan", klinkt het. Via onze website en sociale media-kanalen doen we de komende dagen en weken alle details uit de doeken. Jean-Marie Pfaff, Imke Courtois, Geert De Vlieger en Wesley Sonck staan nu al te trappelen om het tegen jullie op te nemen in het Park ter Beuken.

Maar eerst naar de Muur van Geraardsbergen dus. Net als u zijn ook wij benieuwd of de waardeverhoudingen tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert gewijzigd zijn. En hebben Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Toon Aerts of Quinten Hermans de kloof met de twee tenoren verkleind? Wat met Laura Verdonschot? Zet zij haar opmars verder en kan ze binnenkort Sanne Cant bedreigen? Op zondagnamiddag 16 september zullen we al een pak wijzer zijn.

Foto's: ©Photopress.be