Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

16/09/2018: Lars van der Haar snoept pechvogel Wout van Aert de zege af

Lars van der Haar snoept pechvogel Wout van Aert de zege af

Lars van der Haar heeft voor het eerst in zijn carrière een Brico Cross op zijn naam geschreven. Van der Haar profiteerde in Geraardsbergen optimaal van een valpartij met bijhorende materiaalpech van Wout van Aert. Daan Soete werd fraai derde.

Zonder Mathieu van der Poel zag het er lange tijd naar uit dat de Europese seizoensopener niet veel om het lijf zou hebben. Al in het eerste koerskwart bewees wereldkampioen Wout van Aert dat hij fysiek niet te veel last had van zijn transferbeslommeringen. De Kempenaar reed vlotjes weg van de verzamelde concurrentie en bouwde zijn voorsprong op zijn naaste belagers steeds verder uit.

Lars van der Haar was ondertussen van de rest van de concurrentie weggereden en ging op zoek naar de tweede plaats. Daarvoor moest hij alleen Daan Soete en Toon Aerts afhouden. Tot de Jack Russel plots een 'geschenkje' kreeg. Van Aert verslikte zich in een bocht, ging onderuit en brak daarbij zijn versnellingsapparaat.

Van Aert moet te voet verder tot aan de materiaalpost en dat was best een eind. Finaal sloot hij pas aan in het spoor van Soete en Aerts. Al snel ging hij op en over dat duo, opnieuw op zoek naar Van der Haar, maar de tijd die hem restte was nog kort. Meer zelfs, toen hij de achterstand van twintig seconden gehalveerd had, ging hij opnieuw tegen de grond. "Toen brak de veer", zuchtte de wereldkampioen. "Ik speelde alles of niets en ging tegen de grond. Jammer, maar dat hoort bij het veldrijden, natuurlijk. De materiaalpech kwam er door een stuurfout, dus dat kan ik niemand verwijten."

Zo ging Lars van der Haar met de zege lopen. "Onverwacht, want ik was vooral bezig met het consolideren van die tweede plaats", was ook de Nederlander eerlijk. "Wout was vandaag gewoon de sterkste. Wat wel in mijn voordeel pleitte, was dat ik goed had ingedeeld. Zo kon ik in de slotfase mijn voorsprong vasthouden."

Daan Soete was een mooie derde. "Bij de start schoot ik uit mijn klikpedaal. Er zat niets anders op dan een eigen tempo te zoeken en zo beetje bij beetje op te schuiven. Dat dat uiteindelijk een podiumplaats oplevert, stemt me wel tevreden ja. Of er anders meer in zat? Ach, dat kan je achteraf nooit zeggen. Misschien had ik kunnen meeschuiven met Lars, misschien ook niet. Het voornaamste is dat ik met een goed gevoel richting de VS kan afreizen. Daar heb ik een karrevracht UCI-punten te verdedigen..."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick