Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

06/10/2018: Jente Michels en Aaron Dockx beste nieuwelingen in Meulebeke

Jente Michels en Aaron Dockx beste nieuwelingen in Meulebeke

Geen verrassingen bij nieuwelingen in Meulebeke. Aaron Dockx won bij de eerstejaars, Jente Michels was de beste bij de tweedejaars. Dockx werd geflankeerd door Kay De Bruyckere en de Duitser Silas Kuschla. Michels kreeg Mathis Avondts en de Nederlander Tibor Del Grosso naast zich op het podium.

Jente Michels reed van bij de start tot aan de finish in de vuurlinie. Mathis Avondts kon lange tijd proberen aan te klampen, net als Tibor Del Grosso. Net voor halfweg koers ging Michels er alleen op pad. Telkens de renner van Milwaukee-Alphamotorhomes op de piste kwam, keek hij achterom om in te schatten hoe groot zijn voorsprong was. Na drie ronden was die gegroeid tot vijftien seconden. Milan Kuypers, Tibor Del Grosso en Belgisch kampioen Jelle Harteel vochten een strijd uit voor de derde plaats. Michels stelde zijn zege veilig, Avondts eindigde op 41 seconden op een tweede stek. Tibor Del Grosso won de sprint voor de derde plaats. Belgisch kampioen Jelle Harteel strandde net naast het podium.

"Ik startte heel goed", geeft Michels uitleg bij zijn vierde zege van het seizoen. "Ik stond op de derde startrij en kon meteen mee schuiven met de beteren. Op het technische gedeelte kon ik wegrijden. Ik had echt superbenen. Dat het er gemakkelijk uitzag? Het vergde ook wel krachten hoor. Avondts reed op de rechte stukken rapper dan mij. Op het technische gedeelte was ik beter dan hem. Hij moest wel breken en ik had nog dat extraatje om te versnellen."

Bij de eerstejaars trok Aaron Dockx aan het langste eind. In het eerste gedeelte van de koers reed de Duitser Ben Laatsch aan de leiding, maar plots viel hij terug. Dockx kwam uit de achtergrond terug en zette de race naar zijn hand. Vanaf dit seizoen wordt er aan lottrekking gedaan bij de start, zodat de beteren niet altijd vooraan staan.

"Ik stond op de voorlaatste rijd om te starten. Ik geraakte niet tussendoor in de eerste bocht waardoor ik bijna van helemaal achteraan naar de kop moest rijden. Het was heel zwaar. Ik kon toch opschuiven, maar dan viel ik bijna. Ik deed me toen ook een beetje pijn. Gelukkig herpakte ik me en kon ik naar de kop rijden", aldus Dockx die alle wedstrijden waaraan hij deelnam al gewonnen heeft bij de eerstejaars.

Foto: ┬ęPhotopress.be / Tekst: JCS