Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

06/10/2018: Luke Verburg wint na langgerekte spurt op piste van Meulebeke

Luke Verburg wint na langgerekte spurt op piste van Meulebeke

Geen Thibau Nys bij de junioren in Meulebeke. Het was de Nederlander Luke Verburg die de Berencross kon winnen na een spurt. In een langgerekte eindsprint met een zestal won hij voor Yente Peirens en de Fransman Théo Jarnet.

Het waren Ryan Cortjens en Wout Vervoort die de snelste start namen. Het duo van Iko-Beobank kreeg het gezelschap van Yente Peirens, Jelle Vermoote, Luke Verburg, Lennert Meulemans en Jetze Van Campenhout. Daarachter reed met Théo Jarnet en Matteo Vercher een Frans duo van de ploeg Velo Club Vaulx en Velin. Net voorbij halfweg koers waren Cortjens en Vervoort plots verdwenen vooraan.

Met het zestal Peirens, Verburgh, Meulemans, Vermoote, Jarnet en Vercher gingen we de slotronde in. Van Campenhout, Vervoort, Cortjens en De Laet probeerden het gat nog te dichten. Dat lukte niet meer. Op de piste van Meulebeke kwam het tot een langgerekte spurt. Daarin was de Nederlander Luke Verburg de sterkste. Een verdienstelijke Yente Peirens strandde op een tweede plaats. De Fransman Théo Jarnet vervolledigde het podium.

"Ik moest vanop de derde rij starten omdat ik alleen nog maar Geraardsbergen heb gereden in België", aldus winnaar Verburg. "Ik was best wel goed vertrokken. We zaten meteen in een groepje. Het was de hele tijd duwen om je positie te behouden. Weggeraken was heel lastig. Op het einde moest je bij de eerste twee zitten. De laatste ronde reed ik bijna de hele tijd op kop. Plots dacht ik: nu moet ik erover, anders komen ze van langs achter en verlies ik mijn positie. Ik ging, maar Yente Peirens kwam er nog even over bij de balkjes. Ik zag dat hij stilviel en op dat recht stuk net voor de finish nam ik weer de kop. Dit is een hele opluchting. In het begin van het seizoen liep het niet zo goed. Dit is mijn tweede zege van het seizoen. Het is erg fijn om die UCI-punten binnen te hebben. Zo kan ik vooraan starten. Morgen rijd ik in Ronse, volgende week neem ik deel in Gieten."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: JCS