Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

06/10/2018: Mathieu van der Poel wint derde Berencross op rij

Mathieu van der Poel wint derde Berencross op rij

Mathieu van der Poel liet er geen gras over groeien en won zijn eerste cross van het seizoen. In ronde vier trok hij er alleen op uit. Wout van Aert bleef jagen en finishte op een verdienstelijke tweede plaats. Quinten Hermans was derde.

Het ging er snel aan toe op het droge parcours in Meulebeke. Mathieu van der Poel schoot als een speer uit de startblokken. De eerste aanvaller was Eli Iserbyt. De tweevoudige wereldkampioen bij de beloften kon wegrijden doordat zijn ploegmaat Michael Vanthourenhout een gaatje liet vallen. Tim Merlier en Quinten Hermans overbrugden de kloof. Wout van Aert en Mathieu van der Poel reden op hun tempo het kleine kloofje dicht. Van der Poel amuseerde zich, want met de nodige show sprong de Nederlander over de brug.

Van Aert maakte er een snelle derde ronde van. Van der Poel, Iserbyt, Merlier en Hermans konden volgen. Het kaf was al van het koren gescheiden. Van der Poel trok op zijn beurt eens door. Van Aert kon het gaatje dichten. In de vierde ronde ging de Europese kampioen nog een keer aanvallen.

Van Aert bleef voortdurend op een tiental seconden hangen. De wereldkampioen bleef jagen op de Europese kampioen, maar kwam niet echt dichter. Iserbyt moest de rol lossen bij het achtervolgende groepje. Van der Poel begon aan de slotronde met dertien seconden voorsprong. Hij won bij zijn wederoptreden in het crosswereldje meteen. Van Aert was voor de vierde keer op rij tweede, Hermans derde.

Mathieu Van der Poel dacht vooraf dat hij goed genoeg zou zijn om mee te doen voor de zege. "Maar het gevoel is nog niet zoals het moet zijn. Het verdedigen van die kleine voorsprong was voor mij best lastig. De kloof uitbreiden zat er niet in, dan ga je fouten maken op dit parcours. Ik heb geprobeerd om het gat op die veilige 8 à 10 seconden te houden. Ronse wordt morgen een ander rondje. Het zal lastig worden. Hier kon ik veel op techniek goedmaken."

Van Aert enige die er wil -of kan- voor gaan

Wout van Aert maakte zijn eerste optreden voor zijn nieuwe ploeg Cibel-Cebon Offroad Team en hield een positief gevoel over aan zijn prestatie. "Mathieu was de betere. Ik zette een constante prestatie neer. Daar was ik naar op zoek. Dat lukte niet in Amerika. Ik ben er weer aan herinnerd hoe het is om tegen Van der Poel te koersen. Hij kan snel een verschil maken. Ik ben dan de enige die er nog wil voor gaan. Mijn doel is nog altijd om hem te kloppen in de toekomst. Dan ga ik er niet beter van worden om direct voor die tweede plaats te kiezen."

Quinten Hermans stond op het podium na twee vierde plaatsen in de wereldbekers van Waterloo en Iowa. "Dit doet deugd, zeker omdat Mathieu van der Poel ook van de partij was. Het was aanklampen. Ik ben heel diep moeten gaan voor die derde plaats. Ik ben content dat het gelukt is."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: JCS