Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

06/10/2018: Sanne Cant kan nog altijd finales rijden

Sanne Cant kan nog altijd finales rijden

Sanne Cant heeft haar eerste veldrit van het seizoen gewonnen in Meulebeke. De wereldkampioene was de beste nadat ze in de slotfase net voor de spurt wegsprong uit een elitegroepje van vijf. Ellen Van Loy en Loes Sels waren de nummers twee en drie.

Ellen Van Loy en Laura Verdonschot namen de beste start. Het tweetal werd al snel bijgebeend door Loes Sels en de jonge Lindy van Anrooij. Sanne Cant miste haar start en hing op zeven seconden met haar ploegmate Ceylin Alvarado van Corendon-Circus. In de tweede ronde konden Alvarado en Cant de aansluiting maken. Het vijftal ging op pad voor de rest van de wedstrijd, want Van Anrooij viel voorin weg.

Cant deelde een eerste prik uit, maar kon niet wegrijden van haar medevluchters. Sels drukte dan het tempo, maar dat was buiten Verdonschot gerekend. De renster van Marlux-Bingoal viel aan, Van Loy kon volgen. Even later sloten ook Cant, Alvarado en Sels weer aan. Ook Alvarado pakte uit met een versnelling. Niemand geraakte weg.

In de laatste ronde was het de wereldkampioene die met een snelle passage over de balkjes een paar lengtes kon nemen op Van Loy. Die voorgift kon Cant ook behouden. De wereldkampioene kan nog altijd finales rijden en pakte haar eerste zege van het seizoen.

Opgelucht

"Ik ben opgelucht", zegt wereldkampioene Cant. "Ze zeggen altijd dat de eerste overwinning vaak de moeilijkste is om te bemachtigen." Cant startte niet goed. "Ik had een barslechte start. Het beste is om op je eigen tempo terug te keren. Er waren niet veel plaatsen om rensters voorbij te steken."

De wereldkampioene was even uitgeteld na de aankomst. "Ik deed een ultieme jump door op de balken aan te vallen. Tot aan de finish trok ik door, dat is een heel eind. Gelukkig kon ik het houden."

Ellen Van Loy eindigde op een tweede stek en kon daar best mee leven. "Ik wist nochtans waar het gevaar schuilde en toch liet ik me vangen. Het leek alsof Cant twee balken tegelijk voorbij sprong, zo snel ging het. Proficiat aan haar."

Gekneusde ribben

Loes Sels legde beslag op de derde plaats en was daar ook tevreden mee gezien de situatie. "Ik heb twee gekneusde ribben. Die blessure heb ik opgelopen tijdens een bostraining in Amerika. Ik ben redelijk hard gevallen, maar dat hoort er bij."