Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

07/10/2018: Marianne Vos domineert dameswedstrijd in Ronse

Marianne Vos domineert dameswedstrijd in Ronse

Marianne Vos heeft met overmacht de cross in Ronse gewonnen bij de vrouwen. Met een snedige demarrage in de voorlaatste ronde reed ze de tegenstand uit het wiel en pakte ze haar tweede overwinning van het seizoen.

Ondanks de overmacht van Vos was het Eva Lechner die in de eerste ronde een sterke indruk gaf, maar na de blitzstart van de Italiaanse nam de Nederlandse meervoudige wereldkampioene de wedstrijd in handen. Ze plaatste een eerste versnelling waar enkel Worst in eerste instantie een antwoord op had. Maar dan liet Vos het tempo weer zakken en konden ook Van Loy en Alvarado weer komen aansluiten. “Het mooie parcours op de Hotond lag er hard bij”, stelde Vos na afloop. “En dat maakte het net een lastige cross om alleen weg te rijden. Bovendien beginnen die oplopende wegstukken na een tijd door te wegen. En je hebt niet zoveel pijlen, hé.”

Dus wachtte Vos op een geschikter moment. Dat kwam er in de vijfde van zes rondes. Met een stevige versnelling reed ze haar gezellinnen uit het wiel en reed ze naar haar tweede zege van het seizoen. “Ik voelde dat de rest het op dat moment moeilijk had. En ik had nog net genoeg over om een aanval te plaatsen. Ik kon een gaatje pakken en uitbreiden. Op deze manier kunnen terugkeren uit Amerika geeft mij een goed gevoel. Het is een mooie start van het seizoen.”

Tien seconden na Vos werd Alice Arzuffi tweede. Annemarie Worst legde bestek op de derde plaats. “Ik kon lang mee met Marianne, maar in de voorlaatste ronde moest ik lossen. Daarna kon ik me nog even herpakken, maar de vogel was al gaan vliegen. Al ben ik blij dat ik meekon met de besten en uiteindelijk op het podium kon eindigen.”

Ellen Van Loy werd eerste Belgische op een vijfde plaats. Wereldkampioene Sanne Cant moest tevreden zijn met plek negen.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Jeffrey Fierens