Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

07/10/2018: Mathieu van der Poel heerst ook op de Hotondberg

Mathieu van der Poel heerst ook op de Hotondberg

Cross twee, overwinning twee. Een dag na zijn zege in de Brico Cross in Meulebeke was Mathieu Van der Poel ook de beste in Ronse. Nochtans voelde de Europees kampioen de tol van zijn eerste dubbel weekend. Maar met één rake aanval pakte hij zijn eerste zege op de Hotond bij de profs.

Net als in Meulebeke waren ook in Ronse alle ogen gericht op Wout van Aert en Mathieu Van der Poel. In het eerste duel tussen het koningskoppel van de cross ging de zege naar de Europees kampioen. Maar daarvoor moest hij wel diep gaan. En dat was er ook aan te zien een dag later in Ronse. De Nederlander reed een afwachtende wedstrijd en moest meermaals een gat dichtrijden na een versnelling van Wout van Aert of Michael Vanthourenhout.

“Tijdens de verkenning had ik er geen goed oog in”, aldus Van der Poel. “Ik was nog moe van gisteren. Ik heb twee keer een gat moeten dichtrijden en dat deed heel veel pijn. Het was lastig om een inspanning door te trekken. Als je op de weg doortrok, viel je ergens anders wel stil. Typisch Ronse, maar dit jaar lag het er snel bij en dat maakte het nog extra lastig. Ik had geluk dat het een gesloten koers was.”

Een gesloten koers waarin Van der Poel uiteindelijk maar één aanval plaatste na driekwart wedstrijd. Maar die was wel meteen de goede. Vanthourenhout kon het wiel niet houden en ook Van Aert zat op zijn tandvlees. De prelude voor een loepzuivere twee op twee dit weekend en zijn eerste profzege op de Hotond. “Ik had snel door dat het op het einde moest gebeuren met één aanval”, aldus de Nederlander. “En dat ik het uiteindelijk afmaak, is wel een geruststelling. Ik ben dan toch niet zo slecht als ik dacht na gisteren. Ik werd beter en beter. En als ik de overwinning eenmaal kan ruiken, kan ik altijd nog wel iets extra.”

Wout van Aert: “Halfweg heb ik me vergaloppeerd”

Wout van Aert gaf een sterke indruk op de flanken van de Hotond en pakte in de eerste helft van de cross enkele keren uit met een forse versnelling. Maar uiteindelijk moest hij voor de tweede dag op rij zijn meerdere erkennen in Mathieu Van der Poel. “In het begin van de koers voelde ik me goed, maar dan heb ik me vergaloppeerd door halfweg met Michael mee te gaan in de aanval. En daar ben ik niet meer van bekomen. Toen Mathieu versnelden, zat er niet meer in dan koersen voor de tweede plaat.

Wout van Aert won 22 seconden na Van der Poel de spurt om de tweede plek van Vanthourenhout. Volgens de wereldkampioen voelde hij de tol van het zware weekend. “Het was moeilijk om de inspanning door te trekken. In het verleden kon ik dat wel hier in Ronse, maar dit weekend niet. Dat kan dus nog beter.”

Michael Vanthourenhout: “Beste gevoel van de afgelopen weken”

Michael Vanthourenhout toonde zich tijdens de wedstrijd veruit de bedrijvigste van het pak. De West-Vlaming was op geen enkel moment weg te slaan uit de eerste drie. “Ik voelde dat ik altijd in de top drie moest zitten”, vond hij. “Anders werd het veel te zwaar. Dus heb ik geprobeerd om mij altijd voorin te houden. En dat is goed gelukt.”

Vanthourenhout deed ook enkele aanvalspogingen, maar Van der Poel en Van Aert gaven hem geen ruimte. Nadat Van der Poel was gaan vliegen verloor hij de sprint om de tweede plek van de wereldkampioen. “Maar ik ben blij met het podium. En vooral met mijn gevoel tijdens de wedstrijd. Dat moet een van de beste geweest zijn van de afgelopen weken. Dat doet wel deugd na een dubbel weekend.”

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Jeffrey Fierens