Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

13/10/2018: Toon Vandebosch rondt ploegenspel af in U23-wedstrijd

Toon Vandebosch rondt ploegenspel af in U23-wedstrijd

Toon Vandenbosch heeft zijn eerste zege beet. De Kempenaar won voor een ploegmaat van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, Jarno Bellens. De Zwitser Loris Rouiller legde beslag op de derde plaats. "We stonden in een A-cross nog niet op het podium met de ploeg. Dan direct een en twee eindigen is echt mooi", aldus de winnaar.

Bij de beloften werd het een tactische koers door het snelle en droge parcours. We kregen een kopgroep met daarin Toon Vandenbosch, Niels Derveaux, Loris Rouiller, Ben Turner, Jarno Bellens, Timo Kielich en Lander Loockx. Ook Yentl Bekaert kon zijn wagonnetje net niet aanhaken.

In de derde ronde probeerde Derveaux weg te geraken. Vandenbosch en Rouiller pikten echter aan en alles liep weer samen. Daarna ging Jarno Bellens aanvallen en speelde zijn ploegmaat Toon Vandenbosch bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice het ploegenspel door af te stoppen. Maar ook Bellens kreeg geen ruimte.

Iets voorbij halfweg de wedstrijd bleven voorin vier man over. Bellens, Vandenbosch, Derveaux en Rouiller zouden strijden voor de zege. Met nog drie rondes te gaan, was het aan Vandenbosch om te gaan aanvallen.

Afstoppen

Ronde per ronde bouwde de Kempenaar zijn voorsprong uit op Derveaux, Rouiller en Bellens. Die laatste stopte op zijn beurt af. Vandebosch verzwakte niet meer en pakte zijn eerste zege van het seizoen.

Vandenbosch doet zijn uitleg over het perfecte ploegenspel dat uitmondde in een en twee op het podium. "Bellens sprong over de balken en ik ging dan in tweede positie zitten zodat hij een beetje ruimte kreeg. Toch reden ze naar Jarno toe. Ik voelde me nog redelijk fris en ik wist dat Derveaux al hard had gereden om het gat te dichten. Met nog drie ronden te gaan, besloot ik mijn kans te wagen."

Het beloftentalent van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice had alleen een beetje schrik van de Zwitser Rouiller. "Die had nog geen meter op kop gereden. En ik wist dat - als je een rondje vol reed - het moeilijk zou worden om je tempo aan te houden. Bij het ingaan van de laatste ronde had ik echter dertig seconden voorsprong. Dat was geruststellend. Ik zat heel diep en kon een beetje op reserve rijden. Dit doet heel veel deugd omdat het de eerste maand helemaal niet liep zoals ik gehoopt had."

Foto: ┬ęPhotopress.be / Tekst: JCS