Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

13/10/2018: Tweede Brico Crosszege van het seizoen voor Sanne Cant

Tweede Brico Crosszege van het seizoen voor Sanne Cant

Sanne Cant heeft haar tweede zege van het seizoen binnen. De wereldkampioene won de Rapencross in Lokeren. Vorige week zegevierde ze al in de Berencross in Meulebeke. Cant rukte zich in de slotfase los van Laura Verdonschot en Loes Sels.

Ellen Van Loy was de snelste startster bij de vrouwen. Laura Verdonschot was meteen bij de pinken en schoof mee. Sanne Cant sloot even later ook aan vooraan, net als Loes Sels en de Britse Nikki Brammeier.

 Twee prikken van wereldkampioene

Al in de tweede ronde deelde Cant een prik uit. Ze nam amper vier seconden voorsprong. Loes Sels nam het initiatief in de achtergrond. Ook Verdonschot kon de aansluiting maken. Van Loy en Brammeier moesten de rol lossen. De wereldkampioene liet het daar niet bij en versnelde nog eens. Weer geraakte ze niet weg van Verdonschot en Sels.

Dan was het de beurt aan Loes Sels om eens door te trekken, maar ook zij kon zich niet ontdoen van haar medevluchters. Met drie gingen ze de laatste ronde in. Verdonschot probeerde het met een ultieme uitval, maar de rest liet niet begaan. Op de Mont Henri zette Cant orde op zaken en vertrok ze solo naar de zege.

Niet de bedoeling om weg te rijden

De derde move van Sanne Cant was de goede om de zege binnen te halen. "Halfweg reed ik al weg. Dat was niet echt de bedoeling, want het was te vroeg. Ik weet dat het moeilijk is om een voorsprong van vijf seconden te verdedigen. Het leek me een beter idee om even in te houden en een tweede adem te zoeken. In de laatste ronde lag het tempo hoog. Ik wilde al eerder naar de kop rijden, maar ik kon niet opschuiven. Ik wachtte mijn moment af. Toen kwam er een beek waar ik wel relatief snel door kon rijden. Dat was even alles of niets."

Achtervolging kost krachten

Laura Verdonschot kon leven met haar tweede plaats. "Het was heel lastig en technisch. De eerste twee ronden reed ik op kop en dan scheurde het. Daarna koos ik er even voor om in het wiel te zitten. Ik maakte een foutje waardoor Cant even kon wegrijden. Die achtervolging heeft veel krachten gekost. Op het einde moest ik de zege afgeven omdat Cant iets slimmer en sterker is. Ik ben blij dat ik weer kan meespelen en hoop dat het zo verder gaat."

Loes Sels vervolledigde het podium. "Op het einde hoopte ik misschien nog op iets meer. Cant heeft de meeste kracht en Verdonschot is heel vinnig. Ik ben niet zo explosief, dus ik moest aanklampen op die hellingen. Naar het einde toe had ik een beetje rugpijn, maar al bij al is het goed gegaan."

Foto: ┬ęPhotopress.be / Tekst: JCS