Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

06/12/2018: Tom Meeusen: 'Wil Essen zó graag op mijn erelijst'

Tom Meeusen: 'Wil Essen zó graag op mijn erelijst'

Hij stond er al twee keer op het podium. Maar winnen lukte Tom Meeusen in zijn eigen Essen nog nooit. Zaterdag krijgt hij een nieuwe kans. "Ik won in mijn carrière al in Loenhout, Kalmthout en Hoogstraten, drie wedstrijden in de buurt. Maar uitgerekend in mijn thuiscross lijkt het maar niet te lukken. Eerlijk? Het is een van mijn grootste doelen."

Een paar weken geleden verraste Tom Meeusen vriend en vijand met een knappe tweede plaats in Hamme. Oké, deels met dank aan ploegmaat Mathieu van der Poel, die Meeusen drie vierde wedstrijd in zijn zog meenam. Maar uiteindelijk was het wel de Essenaar zelf die op de pedalen trapte. En een uur lang het beste van zichzelf gaf.

"In de flow van de Flandriencross deed ik het ook meer dan voortreffelijk in Koksijde", vertelt Meeusen. "Met als gevolg dat ik vorig weekend in Hasselt en Mol droomde van meer. Helaas, het bleef bij dromen. Niet fris genoeg wegens iets te veel hooi op mijn vork op training, denk ik. Daarom deed ik het deze week iets rustiger aan. Zaterdag in de Brico Cross van Essen wil ik er weer staan."

Bakker en slager

Essen en Meeusen, dat zijn twee handen op één buik. "Ik rijd zó graag voor eigen volk. Dat kan je amper verwoorden. Voor mij is het ongetwijfeld een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Ik vermoed dat weinig renners zo een thuiscross kennen. Ik ken de organisatoren en het publiek zaterdag, dat zijn mensen die ik tegenkom bij de bakker en de slager. Ik word er elk jaar weer vooruitgestuwd."

Alleen, winnen lukte Meeusen in Essen nog nooit. "In alle omliggende gemeenten kon ik dat wel. In Loenhout, Kalmthout, Hoogstraten. Geef toe, het zou jammer zijn als ik mijn carrière zou afsluiten zonder die ene overwinning in eigen dorp. Maar voorlopig kom ik niet verder dan twee podiumplaatsen. Ik blijf proberen!"

Zenuwachtig

Dat het zaterdag sowieso een plezante dag zal worden, voorspelt de Essense chouchou. "Dat is het altijd, daar aan de Quarantainestallen. Al moet ik bekennen dat ik in de aanloop er naartoe extra zenuwachtig ben. Echte stress, ja. Maar in de wedstrijd zelf heb ik daar weinig last van. Met dank aan de vele fans. Mensen die anders zelden of nooit naar de cross komen. Maar die ene dag komen ze buiten om mij aan te moedigen. Een zalig gevoel is dat."

Foto: ©Photopress.be