Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

08/12/2018: Laurens Sweeck pakt tweede seizoenszege in Essen

Laurens Sweeck pakt tweede seizoenszege in Essen

Laurens Sweeck profiteerde in de Essense Brico Cross optimaal van de afwezigheid van een aantal andere toppers. Nog voor half koers sloeg de kopman van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice een kloofje op een uitgebreide kopgroep en hield gemakkelijk stand. Gianni Vermeersch en David van der Poel flankeerden Sweeck op het podium.

Tim Merlier nam de beste start in Essen. Op het modderige, maar toch best snelle parcours voelde Merlier in de aanvangsfase Daan Soete, Kevin Pauwels, Laurens Sweeck, David van der Poel, Tom Meeusen (die nochtans zijn start had gemist), Gianni Vermeersch en David van der Poel in zijn zog.

Drie ronden lang bleef de wedstrijd gesloten. De posities wisselde regelmatig, tot een kwartet er in slaagde een kloofje te slaan: de ploegmaats Laurens Sweeck en Daan Soete, Gianni Vermeersch en Jim Aernouts. Op het moment dat ook David van der Poel kwam aansluiten, verdapperde Sweeck en die pakte meteen 15 seconden.

Toen even later Vermeersch ten val kwam en enkele renners in zijn val meesleurde, verdubbelde Sweeck zijn bonus. Die zou hij alleen nog maar verder uitbouwen om een half uur later zijn tweede seizoenszege te behalen. In de strijd voor de tweede plaats trok uiteindelijk Gianni Vermeersch aan het langste eind na een sprintje tegen David van der Poel en Jim Aernouts. Tom Meeusen maakte voor eigen volk de top vijf vol.

Sweeck: "Eén van mijn betere dagen van het seizoen"


"Ik had een van mijn beste dagen van het seizoen", gaf winnaar Laurens Sweeck na afloop toe. "De eerste twee ronden reed ik echt met overschot rond. Maar dat ik zo snel een comfortabele voorsprong bijeen kon fietsen, verraste ook mezelf. Ik had nog wat schrik dat de wind me parten zou spelen, maar ik kon toch vlot standhouden."

Sweeck is terug van een tweeweekse stage op Mallorca en vlieg vanavond nog terug naar het Spaanse eiland. Ik hoop de conditie nog iets verder uit te bouwen richting de kerstperiode."

Foto: ©Photopress.be