Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

19/12/2018: Xandro Meurisse maakt tijdelijke comeback in het veld

Xandro Meurisse maakt tijdelijke comeback in het veld

Xandro Meurisse, profrenner bij Wanty-Gobert en dit jaar één van dé revelaties op zowel het Europees als wereldkampioenschap, keert deze winter even terug naar zijn eerste liefde: het veldrijden. De Brico Cross in Bredene is de eerst van die crossen waar de 26-jarige West-Vlaming aan de start zal staan.

Herkent u de veldrijders op bovenstaande foto nog? Links: Hendrik Sweeck, de oudere broer van Laurens en Diether. Rechts: de nog piepjonge David van der Poel. De foto dateert van... 2007. Maar liefst elf jaar geleden won de toen 15-jarige Xandro Meurisse (in het midden) de nieuwelingenwedstrijd in Dottenijs.

"Toen haalde ik nog een meer dan degelijk niveau in de cross", lacht de Wanty-Gobertprof. "Veldrijden is echt wel mijn eerste liefde en als ik de toppers van vandaag op tv bezig zie, dan stel ik vast dat ik de cross nog steeds mis. Ik ben blij dat ik het ondertussen goed doe op de weg, maar ik vind het nog altijd jammer dat ik het niet gemaakt heb in het veldrijden."

En het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Deze winter haalt Meurisse zijn crossfiets nog eens van stal. "Ik ga drie wedstrijden rijden. Ik begin in Bredene met de Brico Cross. Begin januari start ik ook nog in Gullegem én ik heb me ingeschreven voor het Belgisch kampioenschap in Kruibeke. Vooral Bredene en Gullegem zie ik wel zitten. Dat lijken me wedstrijden waarin de techniek niet allesbepalend is."

Voor Xandro Meurisse, die via het U23-team van Lotto-Soudal en Crelan-Vastgoedservice (toen nog aan de zijde van Wout van Aert) is doorgestroomd naar Wanty-Groupe Gobert, past dit trio van veldritten perfect tussen twee stages in. "Momenteel ben ik in Calpe aan een individuele stage bezig. Op 22 december kom ik terug naar huis voor de kerstperiode. Daags na het BK in Kruibeke vertrekken we dan op teamstage. Dan zijn die wedstrijden in het veld ideaal om een paar keer diep te gaan. De toppers volgen zal uiteraard niet lukken, maar ik zal hoe dan ook tot het uiterste gaan, wat het resultaat achteraf ook mag zijn."

Foto: ©Photopress.be