Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

29/12/2018: Lucinda Brand aan indrukwekkend parcours bezig

Lucinda Brand aan indrukwekkend parcours bezig

Lucinda Brand mag een overwinning aan haar lijstje toevoegen. De Nederlandse kampioene nam in Bredene in een snelle slotronde afstand van Loes Sels. De Italiaanse Eva Lechner vervolledigde het podium. Drie op vier voor Brand, die ook in Loenhout en in Namen de sterkste was.

Sanne Cant was niet te bespeuren in Bredene. De wereldkampioene was de grote afwezige aan de kust. Lechner startte het best. Al snel nam Compton het commando over. Plots schoof de Amerikaanse onderuit. Daardoor kwam Sels op kop te zitten. Brand kwam haar vergezellen. In de achtergrond maakte Kastelijn de aansluiting bij Lechner. Arzuffi kende een terugval en zou niet meer meestrijden voor de derde plaats.

Druk van Brand
Iets voorbij halfweg koers zette Brand Sels onder druk, maar onze landgenote kraakte niet. Met nog twee ronden te gaan was het de beurt aan Sels om de Nederlandse aan te vallen. Maar Sels maakte een foutje waardoor Brand weer kon aansluiten. In het duel voor de derde stek moest Kastelijn Lechner weer laten rijden. In de slotronde trok Brand nog eens alle registers open. Sels plooide uiteindelijk toch. De Italiaanse kampioene Eva Lechner reed naar de derde plaats.

Lucinda Brand stak aan de finishlijn haar fiets in de lucht. "Ik heb toch mooie resultaten geboekt op deze fiets (een Giant, nvdr.) en er wordt veranderd van merk (Team Sunweb rijdt vanaf 2019 op Cervélo, nvdr.). Het is mooi om dan nog een aantal crossen te kunnen winnen. Ik voelde me nooit beter op een crossfiets. Dan is het lekker om door de bochten te gaan."

Sels met rugpijn
Loes Sels moest in de slotronde toestaan dat Brand van haar wegreed. "Het ging echt heel goed in het begin, maar in de laatste ronde speelde die rugpijn weer op. Ik heb al last sinds Zolder en zal me eens onder handen moeten laten nemen. Er is toch ook nog een minpuntje. Volgend jaar moet ik zeker gaan werken aan die tempoversnellingen."

Eva Lechner kon leven met haar derde plaats. "Op het podium staan, is altijd goed. In de tweede ronde had ik het wat lastiger waardoor ik Brand en Sels moest laten rijden. Daarna reed ik een constant tempo, maar ik kwam niet dichter. Ik voel dat ik mijn beste vorm bijna bereik. De belangrijkste races, waaronder het wereldkampioenschap, komen er bijna aan."