Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

29/12/2018: Wout van Aert wordt alleenrecordhouder in Bredene

Wout van Aert wordt alleenrecordhouder in Bredene

Beter laat dan nooit. Wout van Aert heeft nog eens een overwinning te pakken. Het was al van 18 oktober in Ardooie geleden dat de wereldkampioen het zegegebaar mocht maken. In Bredene won Van Aert voor de tweede keer dit seizoen. Hij schrijft de Ereprijs Paul Herygers al voor de vierde maal op zijn erelijst. Quinten Hermans was tweede, Jens Adams derde.

Zes keer op rij tweede. Dat was de balans voor het startschot voor Wout van Aert. De wereldkampioen had maar één doel voor ogen en dat was nog eens de smaak van de overwinning proeven. Die twee andere groten Mathieu van der Poel en Toon Aerts waren niet van de partij in Bredene.

De eerste ronden verliepen atypisch. Een groot peloton reed samen. Van Aert startte niet super en reed rond in tiende stelling. Zorgwekkend was dat niet omdat alles samen bleef. De eerste die ging aanvallen was Thijs Aerts. Daarna schudde Jens Adams aan de boom. Zijn prik zorgde wel voor afscheiding. Quinten Hermans haakte zijn wagonnetje aan.

Wout van Aert ging in de achtervolging, maar maakte een foutje en viel. Dat was het sein om de turbo aan te zetten. Gianni Vermeersch en Laurens Sweeck konden de wereldkampioen volgen.

Iets voorbij halfweg besloot Van Aert dat het welletjes was geweest. Met een snedige demarrage reed hij de andere vier uit het wiel. Ronde per ronde bouwde hij zijn voorsprong uit. Adams, Hermans, Sweeck en Vermeersch keken naar elkaar, wat in het voordeel was van Van Aert.

De wereldkampioen had alle tijd om te genieten van zijn zege. In de achtergrond sprintten Hermans en Adams voor plek twee. Hermans kon Adams nog net remonteren.

Ontspannen sfeer
Wout van Aert had genoeg aan één aanval om het verschil te maken. "Ik wist dat er op die schuine kantjes altijd een beetje rek op kwam. Daar trok ik vol door. Er was veel wind en ik hoopte dat er achter mij weer een groepje zou gevormd worden. Dat plan bleek perfect uit te pakken."

Voor Van Aert was het lang wachten op die tweede seizoenszege. "Dit doet me toch wel veel. Het was al geleden van in Ardooie dat ik won. Ik rij in een wereldkampioenentrui en dat is geen outfit om altijd in de achtervolging te zitten. Het is plezant om de handen nog eens in de lucht te steken."

Hij won voor de vierde keer in zijn carrière in Bredene. "Ik kom graag naar hier. Er hangt een ontspannen sfeer in vergelijking met die belangrijke crossen in de oudejaarsperiode. Ik ben op mijn best als ik ontspannen ben."

Reacties Hermans en Adams
Quinten Hermans legde beslag op de tweede plaats. De renner van Telenet-Fidea probeerde als enige Van Aert nog te volgen. "Maar de versnelling van Wout kon ik niet beantwoorden. In de slotfase had Adams een klein gaatje. Ik moest alles uit de kast halen om hem nog te remonteren."

Jens Adams brak met zijn aanval de gesloten koers open. "Ik probeerde na een slechte start initiatief te nemen, maar ik kreeg weinig steun. Wanneer Van Aert vertrokken was, ben ik nog gevallen. Ik moest van fiets wisselen omdat mijn stuur scheef stond. Ik verloor veel krachten, maar kon weer aansluiten bij het achtervolgende groepje. Op de strook voor de aankomstlijn heb ik alles gegeven. Eens we opdraaiden richting de finish liepen mijn benen vol. Toch ben ik heel tevreden. Meedoen voor het podium is altijd een opsteker."

Tekst: JCS / Foto's: ©Photopress.be