Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

29/12/2018: Wyseure wint na nek-aan-nekrace met Van Campenhout

Wyseure wint na nek-aan-nekrace met Van Campenhout

Spanning troef in de juniorencross in Bredene. Tot in de laatste ronde vochten Jetze van Campenhout en Joran Wyseure een gevecht uit voor de zege. Wyseure trok aan het langste eind na een machtige langgerekte spurt en won zijn tweede Brico Cross deze winter. Jelle Vermoote was derde.

De snelste starter was Jetze van Campenhout. In de eerste ronde konden Joran Wyseure en Jelle Vermoote de kloof dichten op de renner van Callant-Doltcini CT. Van Campenhout bleef zijn medevluchters onder druk zetten.

Wyseure was in ronde twee de enige die het tempo van Van Campenhout kon volgen. Het was al snel duidelijk dat Van Campenhout de betere was op het eerste deel van het parcours en Wyseure was sterker op de laatste stroken. Jelle Vermoote bleef de hele tijd op een tiental seconden hangen. De Nederlander Lars Boven probeerde dichter bij Vermoote te komen.

Langgerekte spurt
Van Campenhout en Wyseure trokken samen de finale in. Van Campenhout probeerde van Wyseure af te geraken. Die leek ook te gaan plooien, maar vond dan toch een tweede adem. Wyseure maakte er dan een lange spurt van. Van Campenhout moest zich neerplanten en gaf zich gewonnen. Vermoote legde beslag op de derde plaats.

Na het overschrijden van de finish volgde een enorme schreeuw van blijdschap bij Wyseure. "Dat was de ontlading na zo'n spurt", zegt de West-Vlaming. "In de laatste ronde moest ik eigenlijk op kop beginnen. Van Campenhout duwde me op de technische stukken een beetje naar de buitenkant waardoor hij een gat kon slaan. Ik kon dat gelukkig nog herstellen. Omdat het een korte aankomstlijn is, wilde ik vooraan zitten. Daarna legde ik het tempo zeer hoog. Ik wist dat ik nog dertig seconden alles moest geven. Mijn laatste ronde is meestal mijn sterkste. Van Campenhout is ook nog maar een eerstejaars. Dit was mijn vierde zege van het seizoen."

Tekst: JCS / Foto: ┬ęPhotopress.be