Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Logo Brico Cross

Volgende wedstrijden:

We zien u graag volgend seizoen terug!

Cofidis
Voor de makers
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
Jupiler
Herva
Sport Vlaanderen

06/02/2019: Betsema rijdt frustratie van zich af, Cant gaat overkop

Betsema rijdt frustratie van zich af, Cant gaat overkop

Denise Betsema heeft haar elfde zege van het seizoen beet. De Nederlandse voerde van bij de start de forcing. Wereldkampioene Sanne Cant kwam ten val in een zandstrook, moest achtervolgen en finishte zesde. Laura Verdonschot was tweede, Europees kampioene Annemarie Worst vervolledigde het podium.

Het was Denise Betsema die het snelst van start ging. Samen met haar ploeggenote Laura Verdonschot wilde de Nederlandse meteen een schifting doorvoeren. Daarachter bundelden nog twee ploegmaats Annemarie Worst en de piepjonge Yara Kastelijn de krachten. Het tweetal maakte ook voorin de aansluiting. Wereldkampioene Sanne Cant reed in vijfde stelling in het gezelschap van Ellen Van Loy.

 Twee duo's maken de koers

Even later ging Sanne Cant overkop op een zandstrook. Ze zou voorin nooit meer een rol van betekenis spelen. Vooraan werd de koers gemaakt door een duo van Steylaerst-777 met Worst en Kastelijn en een tweetal van Marlux-Bingoal met Betsema en Verdonschot.

Worst maakte een foutje bij het ingaan van een bocht en dat was het teken voor Marlux-Bingoal om aan te vallen. In de voorlaatste ronde ontdeed Betsema zich ook nog van Verdonschot om zo solo haar elfde zege van het seizoen te pakken.

Vierde op WK en NK

Denise Betsema domineerde de wedstrijd door bijna de hele tijd op kop te rijden. "Ik probeerde van bij de start meteen weg te komen. We zaten dan samen voorin met een groepje van vier. Het was mooi dat Laura Verdonschot in de laatste rondes kon meerijden met mij. Toch probeerde ik nog een gaatje te slaan. Ik had ook wel wat frustratie weg te trappen nadat ik op het WK en op het Nederlandse kampioenschap telkens vierde werd en naast het podium viel. Het is al mijn elfde zege van het seizoen. Dat klinkt best mooi, hè."

Wereldkampioene Sanne Cant geraakte meteen wat achterop. "In de eerste drie zandstroken was er een beetje gesukkel, waardoor ik de kopgroep meteen kwijt was. Op zich was het met de benen na het WK nog oké. Maar op een zandstrook ging ik overkop. Ze stonden stil voor mij. Ik had te veel snelheid en kon niet meer afspringen. Dat was niet zo goed voor mijn rug. Hopelijk vind ik tegen zaterdag mijn goeie benen terug."

Verdonschot: "Betsema wachtte niet op mij"

Laura Verdonschot legde beslag op een knappe tweede plaats nadat ze op het WK pas elfde eindigede. "Ik hing de eerste helft van de cross continu op zo'n vijf meter. Ergens had ik wel verwacht dat Denise Betsema eventjes de dames van Steylaerts-777 op kop zou laten rijden, zodat ik de aansluiting koen maken. Maar ze bleef vol doorgaan. Het kostte me veel krachten om terug te komen. Toen Annemarie Worst ten val kwam, bleven we met twee voorin over. Denise gaf alles en ik probeerde aan te klampen. In de laatste ronde zat ik door mijn beste krachten heen. Gelukkig kon ik Worst nog afhouden."

Annemaria Worst kon leven met een derde stek. "Op zich is op het podium staan altijd mooi", zo zei de Europese kampioene. "Dat ploegleider Bart Wellens zei dat er iemand van ons tussen het duo van Marlux-Bingoal moest rijden toen ze aanvielen? Dat was nogal moeilijk voor mij, want ik lag toen op de grond", kon er een lach van af.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: JCS