Logo Brico Cross
Beko
Mercedes
Prik & Tik
Lampiris
betFIRST
Pauwels
HLN
Jupiler
VTM

Lokeren: 13/10/2018

Op zaterdag 13 oktober maakt Lokeren zijn debuut op het internationale cyclocrosstoneel. Die dag zakken Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Sanne Cant en in hun zog nagenoeg de hele top van het internationale veldrijden af naar het Park ter Beuken voor de Rapencross/Brico Cross Lokeren.

Als groeiende, middelgrote stad, kon Lokeren niet achterblijven op de kalender van één van Vlaanderens populairste sporten. Dankzij de organisatie van de Belgische Kampioenschappen veldrijden in Kruibeke komend seizoen, krijgt Lokeren als wielerminnende stad eindelijk opnieuw de kans om zich te tonen op het internationale toneel. Jarenlang fungeerde de Durmestad immers als aankomstplaats van De Omloop Het Nieuwsblad. Toch hopen ze in Lokeren om zowel de mensen van Belgian Cycling als de veldritliefhebber te overtuigen van hun potentieel, zodat het niet bij deze éénmalige uitgave dient te blijven!

De troeven om er een topwedstrijd van te maken hebben ze er alvast in handen. Hart van het parcours wordt het Park ter Beuken. Midden de natuur, omringd door water en bomen en toch op een steenworp van het centrum van de stad. Een unieke locatie met centraal een uniek spektakelstuk: de Mont Henri. Voorts kenmerken een zandstrook, enkele stroken op een zware ondergrond én de finishstrook op de kasseien van de Groendreef de omloop.

Programma (onder voorbehoud):

9u: Jeugdinitiatie

10u: Nieuwelingen

11u: Junioren

12u: Beloften (U23)

13u45: Dames elite en beloften (live op VTM)

15u: Heren elite (live op VTM)


tickets

Binnenkort via Ticketmaster. Momenteel via de website van de organisatie

vip

Download hier de partnerbrochure van de Rapencross/Brico Cross Lokeren. U vindt er alle informatie rond partnerships & VIP arrangementen.

deelnemerslijst

Elite & Beloften
Dames
Junioren
Nieuwelingen

parking

Parking renners: Stationsplein, Lokeren

Parking tv-crew: Groendreef, Lokeren

Parking UCI / Belgian Cycling: CVO Leerstad, Brouwerijstraat, Lokeren

Parking pers: KTA Lokeren, Azalealaan, Lokeren

Parking VIP: Achterzijde station, inrit via Uebergdreef (parking NMBS)

Parking Publiek: Grote Kaai + omliggende straten